Wersja do druku

28 stron: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »

Stara Gwardia
Dziękuję:) to ma być prezent dla córeczki mojej koleżanki - i mam nadzieje ze jej też się spodoba:0
moja dziewięcioletnia córa też taką chce - tylko dłuższą, a ja się zastanawiam czy ona nie jest za duża na takie falbany, jak myślicie?

jakłucznik ten tiul to tiul miękki, mój jest poliestrowy(welonowy) ale słyszałam że do tych spódniczek stosuje się tiul nylonowy. Ja kupiłam taki szeroki na 3 metry, ta spódniczka jest przeznaczona dla maluszka i jest długa na 20 cm ta długość jest dobra dla maluszków tak do dwóch lat, trzylatek też się w nią zmieści bo gumeczka cięta na 40 cm, ale rozciąga się do 60cm. Na dole w ramach falbanki jest przyszyty tiul o szerokości 4cm, ja mam stopkę do marszczenia w owerlocku która ładnie marszczy ale szwem łańcuszkowym a on jest trochę grubszy od stębnowego i stąd może być efekt takiej wąziutkiej tasiemki.
Na tę spódniczkę zużyłam 70 cm tiulu szerokiego na 3m. Zmarszczyłam 9m paska tiulu. Zamierzam uszyć też wiekszą spódniczkę z dwoma paskami tiule plus falbanka i liczę ze taka na 30cm (dla dziecka od trzech do pięciu lat)długa będzie potrzebować prawie 1,5 m tiulu, plus tkanina na pasek, ja użyłam satyny bo jest cienka.

--- Ostatnio edytowane 2017-05-31 11:02:54 przez A. N. ---
Stara Gwardia
Jaka znowu za duża, 9 lat to małe dziewczątko. Ważne, by dobrze się czuła w takiej spódniczce. Skoro chce - to nie można odmówić, czułaby się pokrzywdzona. Dziękuję A.N. za dokładne informacje o spódniczce:).
Stara Gwardia
no pewnie ze dla 9 latki tiulowa spodniczka jest superowa! dzis widzialam pelnoletnia dziewczyne w bluzce z tiulowym dolem i getrach i tez ok..
sliczna Ci wyszla spodniczka :oklasky:
Administrator
Wow ale cuda! Kurcze nie mogę się nadziwić bo czego nie dotkniesz to przemieniasz w takie przepiękne uszytki :) Tak starannie i dokładnie uszyte i chyba niczego się nie boisz bo szyjesz praktycznie wszystko!

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Dzięki dziewczyny:) Susanna twoje słowa są bardzo zachęcające do dalszej pracy,Dziękuję! faktycznie próbuje rożnych rzeczy i dopiero wtedy widzę jak duuuużo mi jeszcze brakuje żeby naprawdę dobrze konstruować i szyć.

A to zrobiłam ostatnio
Sukieneczka dla córki, spodenki dla syna, i opaseczka do tiulowej spódniczki.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
zdjęcie białej sukienki po komunijnej na modelce:) pewnie założyła ją ostatni raz, wczoraj na zakończenie Oktawy Bożego Ciała :)

Załączone obrazy

Stara Gwardia
Sukieneczka bardzo udana, co widac bo radosci samej modelki :D
Stara Gwardia
Dziękuję:)

Moja druga w życiu petitskirt, tym razem troszkę większa , od 5 do 8 lat.

Załączone obrazy

Stara Gwardia
Miętowa petitskirt

Załączone obrazy

Stara Gwardia
Slicznosci! Kazda dziewczynka bedzie w takiej spodniczce cudnie wygladala :D
Pewnie kazda o takiej marzy...

28 stron: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.