Stara Gwardia
![]() |
|
Hmm dobrze, że piszecie to już wiem czego z moim nie robić
![]() Yola - może jeszcze się naprawi ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nawiązując do tematu. Pamiętam z dzieciństwa miłą (dla dziecka
![]() ![]() Zawsze lubiłam obserwować, jak materiał się wygładza pod żelazkiem. Lubię widzieć efekty swojej pracy ![]() Pozdrawiam, Kasia |
|
Administrator
![]() |
|
Kasiu w trudnych partiach odzieży (mi problemy zawsze sprawiają główki rękawów) warto podłożyć coś pod spód, coś na kształt walca/kuli. Można to zrobić samemu zwijając odpowiednio ręcznik ale można tez kupić sobie takie dodatki do prasowania. Niestety swoje kosztują dlatego warto zrobić samemu. Aha fajnie sprawdzają się też takie siateczki do prasowania, które można położyć na prawej stronie ubrania i prasować. Zapobiegają wyświecaniu się. Kiedyś używało się tzw. "zaparzaczki" czyli kawałka zwykłego płótna ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za radę! Muszę się rozejrzeć za taką siateczką.
Ostatnio udało mi się wyszperać takie oto cuda: https://pl.pinterest.com/pin/341851427948127641/. Anglojęzyczni krawcy ochrzcili je uroczo szynką i kiełbasą ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Otóż to - bardzo fajne balerony ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.