62 strony: « < 22 23 24 25 26 27 28 > »
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za namiary na bloga, ta maszyna to jakby model wyżej niż moja, ma więcej ściegów. Dogrzebałam się do instrukcji tej maszyny po polsku. Tylko niepełnej, ale najważniejsze jest - jak uruchomić, zmienić igłę, nitkę, jaki ścieg do czego i jak użyć.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Taki opis znalazłam do mojej maszyny:
App techniczne Cechy. - 8 w tym 4 punkty rozszerzalny. - 3 pozycje igły. - Ramię darmo , automatyczna szpulki uzwojenia. - Owerlok przemysłowy overlock ukośne punkt ric rac, potrójny ścieg prosty, elastyczny ścieg, Zig Zag wielu, ukryty punkt, Zig Zag i ścieg prosty. - Uchwyt wbudowany, pudełko z akcesoriami, podręczniki, teczki. - Regulacja naciągu przędzy. Popróbowałam wszystkiego i za nic nie potrafię ogarnąć, jak ustawić, żeby szyła ściegami z górnego poziomu pokrętła po lewej. I odnalazłam w pudełku elementy do szycia łańcuszkiem, ale boję się użyć, że coś zepsuję ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A co to za zagadka? Jeśli możesz, podaj link do oryginału.
Spróbuj ustawić na flexi i na wybrany ścieg z góry, a pokrętło długości ściegu na specjalny symbol (jeśli jest ), środkowe ustawienie igły. Może tak się uda. Fides --- Ostatnio edytowane 2014-01-11 20:39:01 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Już ogarnęłam
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam starego Singera model 15K z ok.1925r.
Oryginalny ;nie Tajwan,nie Chiny.Widzę ,że są do niego płytki ściegowe do zygzak-a i ząbki do maszyny .Stopki też są dostępne . Jednak nie bardzo mogę wyobrazić sobie w jaki sposób ten ścieg zygzak można uruchomić na tej maszynie . Może potrzebne będą jeszcze jakieś krzywki ? Może ktoś wie czy taki ścieg w ogóle jest możliwy na tym modelu ? Zdjęcia j.n ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bo do tego typu maszyn potrzebna jest specjalna stopka, która przesuwa materiał. Te elementy wyposarzenia są jednak dość trudno dostępne i bardzo trzeba uważać bo Singer produkował różne do różnych modeli
http://runningstitches-mkb.blogspot.com/2012/06/family-of-vintage-singer-zig-zag.html Swoją drogą masz piękną maszynę --- Ostatnio edytowane 2014-01-14 06:26:54 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W tym modelu nie możliwe.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję ![]() ![]() Pan polecił mi tą maszynę twierdząc ,że jest to najlepszy model Singera jaki został wyprodukowany ,co prawda do "lżejszych " materiałów w tym do szycia skór ale niezbyt twardych i grubych. Określił tą maszynę jako "bieliźniarka" cokolwiek to miało znaczyć ![]() ![]() ![]() Faktycznie na filmie widzę,że to stopka porusza materiał ![]() ![]() Może coś podpowiedzą mi na stronie : http://maszynydoszycia.wroclaw.pl/czesci_maszyn.php. Przejrzę jeszcze na eBay. Bardzo dziękuję za podpowiedź ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pan miał rację, to "lekka maszyna" ale nie wiem czy to najlepszy model, najpopularniejszy w Polsce to na pewno. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Faktycznie sprzedano go 230000 szt ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
62 strony: « < 22 23 24 25 26 27 28 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.