Wersja do druku

7 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 >

Stara Gwardia
Szczerze powiem to najwięcej trudności sprawiło mi dopasowanie, zresztą przy każdej rzeczy, którą szyję mam z tym problem. Muszę sobie sprawić manekina:)
Ale przez te paski te moje wszystkie niedociągnięcia się gubią :D

Ale na pewno uszyję sobie jeszcze jakąś :)
Stały Bywalec
Kamizelka bardzo fajna no i sukieneczki extra :)
Stara Gwardia
A ja myślałam, że przez paski to jest bardziej skomplikowana robota. Fajnie wyszło, a te haftki! Doceniam. :)
Świetny zestaw teraz masz ,bardzo mi się podoba ..:)
Jak robiłam wykrój to chwilami łapałam się na tym, że paski trochę mi uciekają:D
ogólnie przez te paski bardziej się jakoś wszystko gubi. A haftki kupiłam na takiej tasiemce, gotowe do przyszycia. tylko miałam mały problem, bo zbyt blisko krawędzi nie mogłam ich przyszyć, ponieważ tam są te metalowe haftki i mogłaby mi ułamać się igła natrafiając na haftkę, jak chciałam przyszyć trochę dalej to jakoś to dziwnie odsawało, więc doszyłam je delikatnie ręcznie... Ktoś zrozumiał o co mi chodzi?:) Pytam ,bo może jest na to jkaiś sposób? :)
Świeżynek
Bardzo mi się podoba ta granatowa sukienka z szarymi wstawkami pod biustem. Wyobrażam sobie że świetnie się w niej wygląda.
Nie wiem jak się przyszywa takie haftki na tasiemce, bo jeszcze nie próbowałam, ale jak chcę coś przyszyć blisko brzegu to używam półstopki. Zbliżając się do metalowego elementu zatrzymuję maszynę i ręką poruszam kołem, aby czuć czy igła minie ten metal.
Ręczne szycie też jest wyjściem.
Stara Gwardia
Obiecałam, a więc pokazuję :D
ta granatowa sukienka jest z satyny,a ten rękaw jest z szyfonu, ona jest taka na jedno ramie,
tą szarą szyłam dawno i powiem szczerze, że niezbyt dobrze ją wykończyłam i tak sobie mi sie podoba,
a ta ostatnia to ta z gumką:)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Wiesz co Ci powiem bardzo podobają mi się Twoje pomysły :)

7 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.