Stara Gwardia
|
|
Szczerze powiem to najwięcej trudności sprawiło mi dopasowanie, zresztą przy każdej rzeczy, którą szyję mam z tym problem. Muszę sobie sprawić manekina
![]() Ale przez te paski te moje wszystkie niedociągnięcia się gubią ![]() Ale na pewno uszyję sobie jeszcze jakąś ![]() |
|
Stały Bywalec
|
|
Kamizelka bardzo fajna no i sukieneczki extra
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja myślałam, że przez paski to jest bardziej skomplikowana robota. Fajnie wyszło, a te haftki! Doceniam. ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świetny zestaw teraz masz ,bardzo mi się podoba .. ![]() ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
|
|
Jak robiłam wykrój to chwilami łapałam się na tym, że paski trochę mi uciekają
![]() ogólnie przez te paski bardziej się jakoś wszystko gubi. A haftki kupiłam na takiej tasiemce, gotowe do przyszycia. tylko miałam mały problem, bo zbyt blisko krawędzi nie mogłam ich przyszyć, ponieważ tam są te metalowe haftki i mogłaby mi ułamać się igła natrafiając na haftkę, jak chciałam przyszyć trochę dalej to jakoś to dziwnie odsawało, więc doszyłam je delikatnie ręcznie... Ktoś zrozumiał o co mi chodzi? ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo mi się podoba ta granatowa sukienka z szarymi wstawkami pod biustem. Wyobrażam sobie że świetnie się w niej wygląda. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie wiem jak się przyszywa takie haftki na tasiemce, bo jeszcze nie próbowałam, ale jak chcę coś przyszyć blisko brzegu to używam półstopki. Zbliżając się do metalowego elementu zatrzymuję maszynę i ręką poruszam kołem, aby czuć czy igła minie ten metal.
Ręczne szycie też jest wyjściem. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Rzeczywiście można też pokręcić ręcznie tym kołem, nawet o tym nie pomyślałam
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Obiecałam, a więc pokazuję
![]() ta granatowa sukienka jest z satyny,a ten rękaw jest z szyfonu, ona jest taka na jedno ramie, tą szarą szyłam dawno i powiem szczerze, że niezbyt dobrze ją wykończyłam i tak sobie mi sie podoba, a ta ostatnia to ta z gumką ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wiesz co Ci powiem bardzo podobają mi się Twoje pomysły ![]() ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.