Stara Gwardia
|
|
Dawno nic nie pokazywałam, w końcu znalazłam chwilę, żeby zrobić zdjęcia. Uszyłam sobie dwie jesienne spódniczki, do takich grubych rajstop. Kolory spódniczek właśnie już takie jesienne... Tą brążową szyłam pierwszą i w niej nie udało mi się tak dobrze wszyć zamka krytego, ale za to w tej w kwiatki to jeszcze nigdy tak wszytego nie miałam
![]() ![]() Tylko mam taki mały problem, bo nie wiem jak ten zamek zakończyć u góry. on zapina się do tej kreski i zostaje taki kawałek nie zapięty i ja nie wiem jak to mam zrobić, żeby tego nie było? |
|
Administrator
![]() |
|
Monko mdleję! Masz pomysły dziewczyno! Obie kiecki bardzo w moim stylu i chyba zgapię od Ciebie pomysł na tą pierwszą :> Coś pięknego ![]() A zamek jeśli już tak wszyłaś (powinnaś go wszyć wyżej) to zrób zapięcie na haftki. Raz że "dziura" zniknie a dwa będziesz miała pewność, że suwak sam się nie rozsunie ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
No właśnie jakoś ciężko jest mi wszyć ten zamek wyżej, bo jest jakiś taki sztywny i nie mogę tego zagiąć i tak odstaje poza spódnice.
A ta pierwsza spódniczka jest bardzo prosta uszyłam ją w jeden wieczór ( tkanina jest lekko rozciągliwa). Ja mam w planach tyle rzeczy do uszycia, tyle pomysł, że cho cho. Jako pierwsza czeka mnie panterkowo falbankowa kiecka i panterkowa luźna tunika (wzięła mnie ta panterka). Znalazłam piękną dzianinę panterkową na allegro. Naprawdę śliczna. I jeszcze chciałam bym jakąś sukienkę beżową i szarą taką prostą elegancką. Tą z burdy boje się uszyć choć bardzo mi się podoba ... |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.