141 stron: « < 49 50 51 52 53 54 55 > »
Stara Gwardia
|
|
Obie piękne ale ta czarna bardziej mi się podoba
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo podoba mi się falbaniasta sukienusia ładny materiałek!
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Mnie też bardzo podoba się ta falbaniasta sukieneczka, szyłem te kiecki z wielką przyjemnością, a materiał też ciekawy. To mieszanka bawełny z jedwabiem (40/60), doskonale chodzi pod maszyną. Wiem , że te sukieneczki moje szefowe wstawiają do butików i cena tej konkretnej sukienki to 180 zł. Czy to dużo ?
A teraz "męczę" się nad serią takich sukieneczek. |
|
Administrator
![]() |
|
Wojtku sukienka z falban zdobyła moje serce - jest przecudna!! Wszystko co szyjesz jest piękne i niepowtarzalne, jesteś dla mnie prawdziwą inspiracją i motorem do działania ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Piękne jak zawsze, dobrze ze to krótkie serie, bo ja nawet nie mam się czym pochwalić teraz ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak przeglądam Wojtku Twój wątek, to ciagle mam wrażenie, ze jeszcze mi czegos brakuje w szafie - czyli kolejnej sukienki. Np. nie mam takiej czarnej-z rękawkiem, ani zadnej czerwonej, jak ta Twoja plisowana.
ALe chociaz sobie popatrze i powzdycham. ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Nie martw się Moniko, ja też tych sukienek nie mam w swojej szafie (taki żarcik !!).
W tym tygodniu jest "produkcja" takiej kreacji, ciekawy deseń materiału, bardzo kłopotliwy do krojenia i potem przy układaniu deseniu tej sukieneczki. Pierwsza jakoś się udała, a jeszcze do uszycia jest pięć. A nam nowa szefowa zafundowała jednakowe fartuszki. Jest to taka satynowa tunika, niestety męskiej wersji nie ma, więc ja dostałem damski fason, jak reszta koleżanek. Dla mnie to nic nowego, bo odkąd działam w krawiectwie, to zawsze kazano mi nosić fartuszek w pracowni. Pamiętam mój pierwszy dzień nauki w pracowni zaczął się od dopasowania takiego granatowego, dziewczyńskiego fartuszka z satyny, do kolan z paseczkiem i z białym kołnierzykiem.Na przestrzeni lat nawet polubiłem te fartuszki i uważam to za coś sympatycznego. A tak nowy fartuszek wygląda na mnie. --- Ostatnio edytowane 2011-07-12 02:04:59 przez Wojtek --- --- Ostatnio edytowane 2011-07-12 02:06:37 przez Wojtek --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ale śliczny fartuszek, aż żal żeby się w nim chować za maszyna do szycie ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Wojtku wyglądasz uroczo ![]() ![]() Ta jasna sukieneczka mnie zachwyciła (jak wszystko w tym wątku) - krój idealnie eksponuje wzór na tkaninie. Coś niesamowitego! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super fartuszek, chyba sobie taki uszyję, nie będę musiała się zawsze "golić" jak wychodzę z pracowni ![]() ________________________________________________________
stefcia.pl
www.facebook.com/RobotkiStefci mlecznepodroze.pl |
141 stron: « < 49 50 51 52 53 54 55 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.