23 strony: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »
Świeżynek
![]() |
|
Tak a propos sukienek z lat 50, znalazłam dzisiaj niesamowity vintage na Etsy, gdzie aż się od nich roi: http://www.etsy.com/people/TimelessVixenVintage?ref=ls_profile
Prawdziwe dzieła sztuki. Wklejam, bo może ktoś jeszcze nie zna, a może zainspiruje. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wiosną pachnie z tej bluzeczki ....oko cieszy niesamowicie ![]() ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Marcheweczko, śliczna bluzeczka, bardzo, bardzo mi się podoba. A moda lat 50-tych i 60-tych chyba się nie powtórzy, ale to było coś pięknego, kwintesencja kobiecości i wielka frajda szyć takie kloszowe sukienki, nieraz zdarza mi się coś takiego uszyć.
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
@udo: Przepiękne! Etsy to wspaniałe źródło inspiracji.
@migotka: Dziękuję Ci serdecznie! ![]() @Wojtek: Ogromnie dziękuję! Ano właśnie, niby moda lat 50. i 60. wraca na wybiegi, ale ulica nie jest do niej przekonana i raczej taka odzież na półkach sklepowych się nie pojawi. Dlatego trzeba sobie radzić własną maszyną ![]() A przy okazji, Wojtku, mam do Ciebie pytania. Czy orientujesz się może, ile metrów materiału potrzeba na spódnice z koła taką delikatnie za kolano (ok. 60-63 cm)? ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Piękna bluzeczka bardzo mi się podoba.Ładnie ją zestawiłaś z paseczkiem!!!
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Serdecznie dziękuję Ci za tak miłe słowa! ![]() A pasek akurat zgrał się idealnie z kwiatami, choć wydaje mi się, że jeszcze lepiej wyglądałby tu pasek gładki, a nie pleciony. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Niesamowicie kolorowa, aż się tęskno zrobiło za wiosną. Super
![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
@Xanti: Bardzo Ci dziękuję! ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Marcheweczko, na taką kloszową spódniczkę trzeba ok. 2,50 m do 2,70 m (przy szerokości 1,50m). Ja zawsze wolę brać te 30 cm więcej, aby mieć komfort spokojnego krojenia. Dla mnie jest wielką przyjemnością uszyć taką spódniczkę z pełnego klosza, ale niestety prawie nie mamy zamówień w pracowni na takie spódniczki czy sukieneczki, wielka szkoda !!
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Wojtku, dziękuję Ci serdecznie! ![]() Zamierzam poszyć sobie klika spódnic z koła na wiosnę i lato, a szczerze mówiąc nie miałam jeszcze z nimi do czynienia. ________________________________________________________
|
23 strony: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.