Wersja do druku

23 strony: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »

Świeżynek
Tak a propos sukienek z lat 50, znalazłam dzisiaj niesamowity vintage na Etsy, gdzie aż się od nich roi: http://www.etsy.com/people/TimelessVixenVintage?ref=ls_profile
Prawdziwe dzieła sztuki. Wklejam, bo może ktoś jeszcze nie zna, a może zainspiruje. :)
Stara Gwardia
Wiosną pachnie z tej bluzeczki ....oko cieszy niesamowicie :)
Marcheweczko, śliczna bluzeczka, bardzo, bardzo mi się podoba. A moda lat 50-tych i 60-tych chyba się nie powtórzy, ale to było coś pięknego, kwintesencja kobiecości i wielka frajda szyć takie kloszowe sukienki, nieraz zdarza mi się coś takiego uszyć.
Stały Bywalec
@udo: Przepiękne! Etsy to wspaniałe źródło inspiracji.

@migotka: Dziękuję Ci serdecznie! :)

@Wojtek: Ogromnie dziękuję! Ano właśnie, niby moda lat 50. i 60. wraca na wybiegi, ale ulica nie jest do niej przekonana i raczej taka odzież na półkach sklepowych się nie pojawi. Dlatego trzeba sobie radzić własną maszyną :D.

A przy okazji, Wojtku, mam do Ciebie pytania. Czy orientujesz się może, ile metrów materiału potrzeba na spódnice z koła taką delikatnie za kolano (ok. 60-63 cm)?

Stały Bywalec
Piękna bluzeczka bardzo mi się podoba.Ładnie ją zestawiłaś z paseczkiem!!!
Serdecznie dziękuję Ci za tak miłe słowa! :)
A pasek akurat zgrał się idealnie z kwiatami, choć wydaje mi się, że jeszcze lepiej wyglądałby tu pasek gładki, a nie pleciony.
Stały Bywalec
@Xanti: Bardzo Ci dziękuję! :)
Marcheweczko, na taką kloszową spódniczkę trzeba ok. 2,50 m do 2,70 m (przy szerokości 1,50m). Ja zawsze wolę brać te 30 cm więcej, aby mieć komfort spokojnego krojenia. Dla mnie jest wielką przyjemnością uszyć taką spódniczkę z pełnego klosza, ale niestety prawie nie mamy zamówień w pracowni na takie spódniczki czy sukieneczki, wielka szkoda !!
Stały Bywalec
Marcheweczko, na taką kloszową spódniczkę trzeba ok. 2,50 m do 2,70 m (przy szerokości 1,50m). Ja zawsze wolę brać te 30 cm więcej, aby mieć komfort spokojnego krojenia. Dla mnie jest wielką przyjemnością uszyć taką spódniczkę z pełnego klosza, ale niestety prawie nie mamy zamówień w pracowni na takie spódniczki czy sukieneczki, wielka szkoda !!
Wojtku, dziękuję Ci serdecznie! :)
Zamierzam poszyć sobie klika spódnic z koła na wiosnę i lato, a szczerze mówiąc nie miałam jeszcze z nimi do czynienia.

23 strony: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.