69 stron: « < 19 20 21 22 23 24 25 > »
Pogromca spamerów
![]() |
|
zapytaj najlepiej w inspekcji handlowej ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Pewnie nie obejdzie się bez Rzecznika Praw Konsumenta, ale pisze, bo być może ktoś miał taki problem i wie jak działać w takiej sytuacji...
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Myślę że warto przeczytać to:
http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=390 I może trochę "ponegocjować" ze sprzedawcą. Maszyna która dłużej stoi w naprawie niż szyje to jednak nie maszyna do szycia ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czytałam już mnóstwo na temat i dalej nie mogę znaleźć potwierdzenia ile razy maszyna ma się zepsuć, żeby zwrócono mi za nią pieniądze. Wg pana w sklepie mogą ją tak naprawiać w nieskończoność. Czy to możliwe? Przecież to niedorzeczne
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
z tego, co sie orientowalam, w prawie nie ma okrelonej dozwolonej ilosci napraw po ktorej maja Ci zwrocic pieniadze. Niestety sprzedawca moze to robic nieskonczona ilosc razy. Jesli masz kogos znajomego, kto sie zna na prawach konsumenta, popros, zeby Ci pomogli napisac odpowiednie pismo do sprzedawcy, albo sprobuj do Rzecznika Praw Konsumenta sie zwrocic. Musi byc jakas furtka, jakis paragraf, odpowiednia interpretacja ktorego Ci pomoze. ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
No i uszyłam!
Szyłam i szyłam - bo zielony materiał się siepał, bo moja 2,5-tygodniowa Hania chce jeść co 2 godziny, bo miałam w międzyczasie zapalenie piersi z gorączką 38,5 stopni...eh... Diaper poach is ready! Nie jest idealny, nie miałam żadnych innych materiałów i ten zielony taki sobie lecz cóż. Bardziej projekt próbny ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oj zazdroszcze CI tej saszetki, Ja mam dwumiesięczną córcie i je mi co 2,5 godziny, jeszcze mam dwojke troche starszych dzieci, nowa maszyna na mnie czeka, mąż tez czeka az cos uszyje, ale nie mam kiedy ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam jeszcze jedno pytanie.
Jak szyję więcej niż 2 warstwy, nawet nie jakiegoś grubego materiału - to mam wrażenie, że stopka jest za nisko i blokuje mi swobodny przepływ tkaniny, przez co się nitka plącze etc. Coś źle robię czy trzeba regulować wysokość stopki? Jesli tak, to jak? |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
nie reguluje sie wysokosci stopki tylko jej docisk
a petelkuje bo jest za grubo-podkrecic naprezenie gornej nitki ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na ten temat masz dużo info w necie.Nie jest to sprawa prosta.Może ten tok postępowania będzie bardziej czytelny.
Podaję link : http://www.rp.pl/artykul/683270.html?print=tak&p=0 Nie może ciągle "naprawiać " maszyny.Oczywiście Twoja twarda ,rzeczowa argumentacja też jest niezbędna ale ... wszystko zależy jaka opcje reklamacji wybrałaś:korzystasz w ramach gwarancji czy tez z niezgodności towaru z umową.Zgłoszenie reklamacyjne musisz napisać oficjalnie na piśmie .Jeden egzemplarz -kopia- sprzedawca musi potwierdzic ,ze go odebrał (pieczatka sklepu plus podpis najlepiej czytelny sprzedawcy ,obowiązkowo data otrzymania reklamacji przez sprzedawcę) Wzory pism znajdziesz w zakładce Konsumenci -na stronie UOK. Zasięgnij porady w UOK-będzie łatwiej ![]() Powodzenia ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
69 stron: « < 19 20 21 22 23 24 25 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.