69 stron: « < 51 52 53 54 55 56 57 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie. (Mam dwie maszyny - jedna wymagała niskiego, a druga wysokiego uchwytu).
Pogłębiłam miejsce, w którym przykręca się śrubką uchwyt - tak jak na załączonym zdjęciu.
--- Ostatnio edytowane 2016-04-14 22:47:18 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
No i pojawił się nowy problem - przy próbie szycia zygzakiem wciągnęło materiał, odcięłam, ale nie mogę go usunąć, boję się coś uszkodzić.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Spróbuj poprzecinać nitki i wyciągaj po jednej. Poruszaj kołem zamachowym, sprawdź czy transporter się rusza, pewnie nie, rozkręć chwytacz (jedna śrubka do odkręcenia) i dostęp do tego węzła będziesz miała od spodu. Przy okazji sprawdzisz czy nitka nie owinęła się w chwytaczu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Można odkręcić też płytkę ściegową.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Fides jesteś wielka
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzisiaj odebrałam przesyłkę z uchwytem i stopką do ściegu owerlokowego i chyba coś jest nie tak. Mianowicie igła w najbardziej skrajnym położeniu z lewej strony trafia w środek stopki (mam nadzieję, że widać to na zdjęciu). Czy uchwyt jest zły i nie będzie "współpracował" z moją maszyną, czy ja coś źle zrobiłam?
I jeszcze jeden drobny problem - jak używać urządzenia na zdjęciu drugim?? (przesympatyczny sprzedawca dorzuciła do przesyłki, a ja za czorta nie wiem jak to obsłużyć ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie wiem, dlaczego igła trafia na środek. Jaka jest ustawiona pozycja igły - środkowa?
Tak się używa nawlekacza https://www.youtube.com/watch?v=CDzJtQXPuWU --- Ostatnio edytowane 2016-04-21 23:52:30 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Igła jest w pozycji środkowej. Wydaje mi się, że jednak coś jest nie tak z uchwytem bo po zamontowaniu wygląda na przesunięty w lewo.
Zdjęcie starałam się zrobić centralnie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sprawdziłabym, czy uchwyt przylega całą powierzchnią na samym końcu do drążka stopki.
Może szerokość tego kanału zwęża się odrobinę i dlatego uchwyt nie chce przylegać? To oczywiście przypuszczenie, trzeba to potwierdzić. Proponuję odkręcić uchwyt i zsunąć go do dołu po drążku, potem przesuwać uchwyt do góry pilnując, aby przylegał cały czas drążka, aż do poziomu kiedy wyżłobienie na śrubę w uchwycie będzie na poziomie otworu na śrubę. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Przylega - sprawdziłam. Chyba poprostu ten uchwyt nie nadaje się do mojej maszyny. Chyba, że da się go jakoś podpilowac. Może ktoś miał podobny problem?
A może spróbować jeszcze raz kupić taki uchwyt w innym miejscu. |
69 stron: « < 51 52 53 54 55 56 57 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.