Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo lubię szyć dla dzieci, ale szycie dla takiej panienki było nie lada wyzwaniem,a do tego jeszcze drapowania,które robi się na manekinie,a w tym przypadku takowego nie posiadałam.Czy wyszło sami oceńcie!!!
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Śliczne te sukienusie,ta niebieska czy tez turkusowa bardzo mi się podoba
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Właśnie,na zdjęciu kolor jest turkusowy ale szyfon jest szafirowy,zdjęcie niestety nie oddaje tego koloru.
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Cześć Trinny,
Przeszedłem na Twój wątek. Szyjesz pięknie, widać krawiecki profesjonalizm. Wiesz, jak się pracuje długie lata w tej branży , to dość łatwo rozpoznaje się szycie amatorskie i zawodowe. Ta szafirowa sukieneczka jest śliczna, ja lubię szyć takie sukienki. I masz całkowitą rację, że kiecka szyta z pełnego koła bedzie mnie unosić się przy tańcu, niż spódnica skrojona np. z półklosza. Wracając do Twojego synka, kapitalny "facet". Zdradz tylko jak ma na imię. Na razie asystowanie Mamie przy szyciu to oczywiście zabawa, ale póżniej kto wie, czy nie zainteresuje się szyciem ? Ja nie mam tradycji krawieckich w rodzinie. Po prostu moja matka zdecydowała za mnie, że będę krawcem, jak kończyłem podstawówkę. Początki były trudne, ale teraz nie żałuję decyzji mojej mamy. Pozdrawiam, |
|
Administrator
![]() |
|
Kochana szyjesz po mistrzowsku! Ta szafirowa sukienka - po prostu mnie zatkało! Nie wiem czy to Ty masz ja ubraną czy ktoś inny ale kolorek idealnie pasuje do karnacji modelki ![]() ![]() ![]() Chcemy więcej!! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tak sus to ja mam tę szafirową sukienkę ubraną.Bardzo dobrze się w niej czułam!!!Po weselu wyprałam ją w detergentach a co tam i spójrz co najlepszego zrobiłam!!!A chciałam ją sprzedać na allegro...
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
chciałam wymienić tę taśmę specjalnie po nią pojechałam do Torunia(jakieś 65km)i okazało się,że już ich nie ma,bo to szalenie modny kolor był!!!
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jeszcze mam płaszczor do pokazania kolor to fiolet biskupi(kupiony na allegro)Kolor bliższy temu właściwemu ma tył płaszcza.Koszt całkowity to jakieś niecałe 100złi jest na podwójnej ocieplinie ha ha!!!Cieplusi!!!
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Podoba mi sie ten płaszczyk świetny do tego śliczny kolorek,choruje na płaszcz w takim kolorze ,ale nie mam ostatnio czasu na szycie dla siebie
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
O rety - czuje że to będzie jeden z moich najulubieńszych wątków na forum ![]() Mimo, że zamazałaś swoją twarz to stwierdzam, że jesteś przepiękną kobietą o ciekawym typie urody :] Szkoda, że sama (ajajaj) zniszczyłaś sukienkę tz. taśmę... może gdzieś jeszcze kiedyś taką kupisz. A płaszczyk jest kapitalny! Pamiętam, że miałam kiedyś uszyty z "biskupim" kolorze żakiecik i spodnie ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.