Stara Gwardia
![]() |
|
To jeden materiał
![]() ![]() No będę będę... tylko igły kupię i idę szaleć ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
aa widzisz dwustronny hmm, a na która stronę się zdecydujesz ![]() ![]() kup duuuuzy zapas igieł ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kupie 5 pudełek.. myślę, że starczy mi na troszkę
![]() Tak się zastanawiam, że chyba potnęgo na paski i zszyję raz 1 a raz 2 stroną ![]() I będzie taki patchworkowy pokrowiec z jednej tkaniny ![]() ![]() I jeszcze mnie mama ciśnie o 4 poszewki w jakiś jesienno-brązowych odcieniach bo jej nowy szczeniak wszystkie obecne zgryzł i jej sofa wygląda jak z ulicy ![]() Myślałam, że może bym uszyła coś z zamszu na wzór załącznika? Tylko czy wtedy liście też muszą być zamszowe?? Co myślicie? Wtedy już nie musiałabym 'wypychać' podszewki. Tylko naszyć aplikacje, zszyć i gotowe ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-03-13 20:17:25 przez Martynior --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
pomysł super a co do materiału to nie bardzo sie znam ale mogą chyba być np z aksamitu tez grubszy i ładnie sie mieni w pomarańczu czy rudościach i brązach z zielenią i zółcią
edit: przeciez filc cieńki tez jest super na takie liscie... foto tez w jesiennych barwach --- Ostatnio edytowane 2013-03-13 20:55:14 przez polla --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nitka - wyglada jak zylka ale jest bardzo miekka i cieniutka, wiec nie drapie. Uzywam je na obu stronach, bo probowalam z czarna, ale tyl wygladal paskudnie i po konsultacjach zdecydowalam sie na przezroczysta.
Praca jeszcze nie skonczona, wczoraj wykonczylam pikowanie, dzis bede znow platac supelki ![]() Martynior material cudo, jak z robisz z niego patchwork to nikt nie bedzie wiedzial, ze to jedna tkanina, jakbys nic nie napisala to myslalabym, ze dwie rozne. O aplikacjach to pewnie najwiecej moglaby powiedziec Maslanka, ja robilam litery z polaru i nawet ciekawie to wychodzi. Ale wydaje mi sie, ze kazdy material bedzie dobry, jak naszyjesz aplikacje z bawelny w jesiennych kolorach to tez bedzie to ladnie wygladalo. Jak chcesz zeby byly wypukle mozna pod spod dac jakas cieniutka ociepline - zapytaj w sklepie gdzie robisz zakupy szyciowe pewnie maja cos odpowiedniego (szczesciara!!!!!!!!!!!). Dzis odgruzowujac swojego maila trafilam na cos takiego: http://www.cluckclucksew.com/2009/10/tutorial-scrap-buster-fall-pillow.html moze zadziala jako jesienna inspiracja. --- Ostatnio edytowane 2013-03-14 16:14:05 przez ikk --- ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Muszę mamie wysłać i się podpytać czy będzie jej taka poducha pasowała do wyetroju
![]() Chociaż z drugiej strony jak nei jej oddam to sobie zostawie :P Nie ma tego złego.... ![]() Kupiłam dzisiaj igły, materiały, agrafki, szpilki dodatkowe bo mi nieco wyszły a także rzepy,gumki i nici w kolorach najbliższych projektów ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A taki wkład mieli ale tylko ciemnogranatowy... a do jasnych materiałów nie pasowałby :/ Ale zamówiłam sobie 5 metrów 70g wkłady poliestrowego więc powinien dojśćna dniach
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szczerze mówiąc - mnie najbardziej przekonuje coś, o co w Polsce trudno - czyli wkład bawełniany. Ze względu na "właściwości izolacyjne" - przecież przez zwykłe robione szydełkiem łapki do garnków nie czuć ciepła, a poza tym - ze względu na ciężkość. Wszelkie podkładki i inne płaskie elementy będą bardziej płasko leżały, a kołderka - będzie lepiej przylegała do ciała ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No kołderka oczywiście będzie z bawełnianym wkładem!
Ale szkoda mi bawełny na etui do laptopa albo na bieżnik na stół ![]() Łapek robić nie będę... chyba, że teściowej walne komplet na prezent ![]() Ale tak sobie myślę, że do kołderki to mi jeszcze daaaaleko ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fakt, ze bawelna jest swietna, ale ceny zabojcze. Aczkolwiek do etui na laptopa moglaby byc bezpieczniejsza niz poliester, mozna tez sprobowac z filcem.
Martynior kolderka jest tuz za rogiem ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.