33 strony: « < 24 25 26 27 28 29 30 > »
Stara Gwardia
|
|
Nie będzie zdjęć, bo to najprawdopodobniej spam. Podobne posty pokazują się dosłownie wszędzie. Każde miejce rozmów o maszynach jest zasypywane podobnymi hurraoptymistynymi postami o najlepszych maszynach na świecie marki Ł i zwsze jest link do sklepu. Żenujące. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ale taki, na tle innych, subtelny. Najlepsze są wpisy typu ja mam ..... i tu link wspaniała maszyna. A potem litania: moja bratowa ma to , szwagierka tamto , koleżanka owamto. Wszystkie te maszyny są z jednej firmy i są wspaniałe.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzisiaj dotarła do mnie Bernette sew&go 7. Jest mniejsza od mojego starego Singera 9423 ale "maszynoszczelina" o ile dobrze pamiętam określenie Czeremchy jest niewiele mniejsza. Odpakowałam, obejrzałam, poczytam instrukcję i jutro odpalę. Pierwsze wrażenie: nigdzie ani śladu szwajcarskości (na stronie dystrybutora maszyna ma naklejkę, moja nie. Maszyna ma uchwyt matic i kilka stopek w wyposażeniu. I te stopki są niestaranne jakieś takie, byle jakie. Być może to moje subiektywne odczucie ale stare Łuczniki i Singery miały stopki pięknie wycyzelowane
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Obejrzałam ją jeszcze dokładniej, ma naklejkę, oczywiście Chiny. Przeczytałam instrukcję - konserwacja to tylko machanie pędzelkiem. Przeczytałam warunki gwarancji a tam informacja, że oliwić też trzeba i w tej sprawie należy skontaktować się z serwisem. Wczoraj wybrzydzałam na stopki, dzisiaj skrytykuję tzw "pedał".Bardzo delikatniutki, Singer miał masywny więc trochę się boję, że jak depnę mocniej to popsuję.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pewnie stąd się wzięła tak duża promocja na Berniny... Też Chiny... Do rymu...
Ale - to jeszcze o niczym nie świadczy. Będzie dobrze. Tak myślę ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam nadzieję, że będzie dobrze.Oczywiście szyłam pół dnia. MaChina jest cicha, bardzo prosta w obsłudze.Rewelacja dla mnie to kilka pozycji igły.Można również szyć igłą podwójną ale tylko rozstaw 2 mm, nie więcej.Jestem zadowolona i oby tak zostało.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No i jak Twoja maszyna made in china ? Ty się tym nie przejmuj bo teraz wszystko jest z chin
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szyje się bardzo przyjemnie, na razie tylko tkaniny średniej grubości, grubszych i bardzo cienkich jeszcze nie szyłam.A Ty jaką masz maszynę?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Całkiem niedawno dołączył do mnie owerlok Janome 990D, jestem na etapie czytania instrukcji i jego testowania. Pierwsze wrażenie - zgrabny i ładny ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie
![]() |
33 strony: « < 24 25 26 27 28 29 30 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.