294 strony: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Stara Gwardia
|
|
Znam sklep, bywam tam i miałam przyjemność rozmawiać z panią Jolantą osobiście ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Tak Pajesiu koniecznie napisz recenzję. Bardzo się przyda ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pani Jolanta Cię kojarzy, Aire,
![]() ![]() a kłopot miałam z nawlekaczem, co się wyjaśniło szybko i bardzo sprawnie; po prostu, czasem przy odrobinie techniki... Niebawem sprawdzę ją ![]() ![]() Sus: Jak pisałam - póki co mogę ją chwalić niemal (no bo ten nawlekacz ![]() ![]() ![]() więcej napiszę potem, po dłuższych testach no i ww maszyna była moim urodzinowym prezentem, kontakt ze sklepem idealny i bardzo szybka przesyłka ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-11-09 12:51:07 przez pajesia --- |
|
Administrator
![]() |
|
Oo to pozdrawiamy Panią Jolę ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no muszę powiedzieć, że rewelacja Juki hzl-f 400, jak tak sobie poczytałam, szukam maszyny ale nie znalazłam nic fajnego a jedyna jaka mi się spodobała tak naprawdę to Hafciarka Husqvarna Viking Platinum 955 E, ale to kupa kasy, a teraz tak sobie myślę, że nad tą można by się poważniej zastanowić... mam takie zawzięcie w sobie, że jak bym i ile bym nie szyła to maszyna musi być dobra, o owerloku już takiego zdania nie mam, owerlok to dla mnie tylko dodatek, mogę go zmieniać i co rok, ale do maszyny się przywiązuję... swojej starej, choć już porządnie spanachana nie mam zamiaru się nigdy pozbyć, dam jej jedynie wolne ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-11-09 15:20:38 przez MonikaB --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
O piękny prezent. Pajesia uważaj na nawlekacz!!!, kiedy przesiadłam się z Łucznika na Singera z nawlekaczem to oczywiście kilka razy dość mocno o niego zahaczyłam, w końcu połamałam. Ten drobiazg kosztuje z przesyłką 80zł ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
o tak, Platinium jest superaśna, ale tyyle kasy ....
Agaaffek: będę uważać na nawlekacz. Wiem już, że nie nawlecze igły 60... ale muszę sprawdzić empirycznie ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Aaaaach, chyba wiem, jak mnie p. Jolanta skojarzyła ![]() ![]() ![]() A powiedz mi, Pajesiu, czy maszyna ma przycisk do ryglowania? Bo, jak pani Jolanta pokazała mi możliwości tego przycisku w janomkach, to już nie chcę maszyny bez niego. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
hm, przycisk do ryglowania? chodzi o umocowanie początku i końca szwu?
Aż musiałam zajrzeć do instrukcji, bo chyba była o tym mowa, ale z radości mi umknęło... Jeśli chodzi o mocowanie początku i końca szycia, to tak, jest przycisk z zygzakowatą strzałką i nożyczkami. Jutro, pozwolisz zrobię testy - dziś już nie dam rady - po testach napiszę co i jak --- Ostatnio edytowane 2011-11-10 19:30:58 przez pajesia --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
60-tki nie da się nawlec, bo haczyk razem z podwójną nitką nie przejdzie przez oczko igły, ale to drobiazg masz kawał dobrego sprzętu i tyle. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
294 strony: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.