294 strony: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »
Świeżynek
![]() |
|
Na Ceneo.pl ktoś napisał, że ten model jest chiński, ale są również zdecydowanie pozytywne komentarze. Nie wiem co robić, bo Łucznik kojarzył mi się zawsze z dobrymi maszynami natomiast na produkty chińskie mam uczulenie i nie chciałabym popełnić faux pas....
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
każda jest dobra... czasami żadnej marki nie potrzeba a i tak będziesz zadowolona, czasami z kolei kupisz markę a później klniesz, że wywaliłaś kasę w błoto... tak dobrze, a tak jeszcze lepiej ![]() zależy jak się trafi... ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Większość maszyn - nawet dobrych marek - jest dzisiaj Made in China. A te poniżej 500 zł to już wszystkie z Chin - i Husquarna, i Łucznik, i Singer. Cała sztuka polega na znalezieniu najbardziej udanego Chińczyka, tak myślę.
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bel, jak Ci poszło z tamtym Naumannem?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
hehehe... takie chybił - trafił, z naciskiem na trafił ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dlatego kapitalnego znaczenia nabierają takie miejsca w Internecie jak to forum. Albo ta niemiecka strona z testami - przydałoby się coś takiego po polsku.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Przede wszystkim poznałam niemieckie słownictwo lepiej niż przez lata nauki w liceum
![]() Naumann jest u mnie, działa aczkolwiek miałam problemy z przepuszczaniem szwów. Nie wiem co zawiniło, złe igły, nieodpowiednie nici, naprężenia czy co. Próbowałam wszystkiego, ważne że coś zadziałało i na "normalnym" materiale (bawełnianej koszuli) idzie dobrze. Ponieważ poza bawełną mam w domu polar, był on drugim testowym materiałem, i tu było słabiuuutko z zygzakiem i resztą bajeranckich nie-prostych szwów. Ale chyba polar nie jest najlepszym materiałem i szyć z niego nie będę ![]() ![]() Ogólnie kupiłam maszynę za 250 zł, z dwuletnią gwarancją, z serwisem na miejscu w sklepie (bez odsyłania Bóg wie gdzie), z możliwością zwrotu w ciągu 7 dni gdyby coś było nie tak. Po poświęceniu z tłumaczeniem postanowiłam że zostanie ze mną. Mam nadzieję że nie będę żałować. P.S. Gdyby ktoś był jeszcze zainteresowany to nie znalazłam w Polsce żadnego innego sklepu który ją sprzedaje (to jest AGD outlet) i są jeszcze 3 takie maszyny. |
|
Administrator
![]() |
|
W sumie racja... niestety... ale do tanich Łuczników jakoś mam mniejsze zaufanie. W sumie niebawem będę takiego taniego Łucznika testowac ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
W takim razie trzymam kciuki żeby już więcej nie gubiła ściegów. I w ogóle, żeby Wam było dobrze razem...
![]() Co do polaru, sprawa mnie zaintrygowała, poszperałem trochę po forach i blogach i widzę, że to generalnie trudny materiał jest. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tu się nie zgodzę - mam całkowicie odmienne zdanie nt szycia polaru - jest bardzo łatwy!
spróbuj może z odpowiednimi igłami (złotymi - do dzianin)i odpowiednio grubymi, np 90; wyczyściwszy najpierw maszynę gorsza jest satyna czy cieniusieńki poliester w rodzaju organzy. Ale szyłam go Łucznikiem 466, którym szyłam też satynę poliestrową, bawełnę (choć z 4 warstwami dżinsu miała problemy), sztruks, wiskozę czy cieniutkie apaszki jedwabne... moja nowa Juka też sobie świetnie radzi z polarem ![]() |
294 strony: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.