37 stron: « < 19 20 21 22 23 24 25 > »
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie
![]() czy udało się komuś dokupić w Polsce stopki do tej bestii? Szukam od kilku dni stopki do ściegu krytego i nic.... |
|
Świeżynek
![]() |
|
Już mam
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry
![]() Mam nadzieje, że umieszczam pytanie w odpowiednim miejscu ![]() Mam problem z ustawieniem mojego owerloka, prawa strona szycia wygląda zawsze ładnie, a lewa nie i to tak naprawde na każdej tkaninie. Używałam ściegu 4nitkowego elastycznego i 3 nitkowego owerlokowego. W obu przypadkach taki sam efekt. Wczoraj spędziłam sporo czasu by uzyskać ścieg 3 nitkowy owerlokowy na wiskozie dość cienkiej, ale niestety nie udało mi się.Pomijająć już główny problem szwu po lewej stronie(jak widać na zdjęciu)materiał zawija się, kłębi. Nie wiem w czym tkwi problem, pokrętła naprężenia nici próbowałam zmieniać testować, ale bez skutku , pozostałe ustawienia są według instrukcji. Byłabym bardzo bardzo wdzięczna za pomoc ![]() Podsyłam zdjęcia. Zależy mi głównie na ładnym szwie po obu stronach na materiale cieńszym (niebieskim) , dodałam zdjęcie bordowego materiału, żeby było lepiej widać szew. Pozdrawiam Aleksandra |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na pierwszy rzut oka to jakby nić na igle idzie bardzo lekko.
--- Ostatnio edytowane 2016-02-28 16:36:42 przez myszek67 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam wciąż problem z ustawieniem nici dolnego chwytacza ,w ogóle nie mogę ustawić ładnego ściegu. Zauważyłam też ,że ładniejszy ścieg uzyskuję kiedy wyłaczam nożyk i nie wiem dlaczego.Po włączeniu noża ścieg wydaje się luźny.Owerlok kupiony rok temu ,ale dopiero teraz zaczęłam na nim szyć i mi nie wychodzi...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Spróbuj zwiększyć szerokość szwu przesuwając nóż. Jest tam takie pokrętło.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ok,będę próbować
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Próbuj, próbuj, trzymam kciuki : )))
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Cześć, czytam od dawna, ale dopiero dziś pytam odważnie
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie talerzyki trzymają równo nitkę i w miarę wzrastania naprężenia coraz trudniej ciągnie mi się nitkę.
Brakuje skali... czy czyściłaś przestrzeń pomiędzy talerzykami? Jeśli nie czyściłaś - wyczyść ![]() Naprężacze ustaw na zero (w maszynie do szycia podnosi się stopkę do góry), pomiędzy talerzyki włóż złożoną szmatkę i poruszaj nią w górę i w dół. Tak, jak na tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=GRrj1-QqMnk I napisz, czy coś się poprawiło. /czyszczenie naprężacza, czyszczenie talerzyków/ |
37 stron: « < 19 20 21 22 23 24 25 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.