37 stron: « < 31 32 33 34 35 36 37 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj aoine,
Możesz wrzucić zdjęcie, na którym będzie widać górny chwytacz mijający obie igły? |
|
Świeżynek
![]() |
|
nie wiem czy dobrze sfotografowałam, dzięki za odpowiedź
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Według mnie to lewa igła nie jest do samego oporu w uchwycie dociśnięta.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dokladnie lewa igła powinna być wyżej (krótsza od prawej)
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za poradę, przepraszam, że dopiero teraz, ale "wyjechana" byłam - jutro spróbuję coś z tą igłą zadziałać i dam znać
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
niestety, nie da rady igły inaczej jej umieścić - wyjęłam, włożyłam i to samo.....w sumie szyć szyje tylko inaczej
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Może przy szyciu wcześniej była wyjęta i w puste miejsce nawchodziły paprochy. Dlatego nie chce wejść do końca.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A czy włożyłaś tę samą igłę którą wyjęłaś? Bo jeśli singer potrzebuje specjalnych igieł do owerloka a włożyłaś pólpłaską do maszyny do szycia.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Te na zdjęciach i na filmie to dwie igły Singera, poznaję po niebieskim ubranku, są we właściwą stronę włożone.
Jeśli nie zalega w otworze lewej igły jakiś brud, to być może za mocno dokręciłaś prawą śrubkę. Poluzuj obie śrubki, potem dociśnij lewą igłę i z uczuciem dokręć śrubki, nie za mocno, nie za lekko. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przejrzałam ten wątek od pierwszej strony - i odnoszę wrażenie że wcześniejsze opinie o owerloku z lidla są lepsze, czy tylko tak mi się wydaje? No a jak przeczytałam że chwytacze to po prostu wygięte blaszki a nie metalowe odlewy - to już całkiem straciłam chęć na tego owerloka. Ale z drugiej strony - kilka osób wyraziło się o nim pozytywnie więc może nie jest taki najgorszy? Nie potrzebuję pancernej maszyny do zadań specjalnych tylko do użytku domowego, do korzystania nie częściej niż 2-3 razy w miesiącu. Po to, by - jak ktoś wcześniej napisał - moje "uszytki" były wykończone jak te ze sklepu. Bo zygzakiem to jednak nie to samo, zwłaszcza przy dzianinie. Chyba się zdecyduję
![]() ![]() ![]() |
37 stron: « < 31 32 33 34 35 36 37 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.