37 stron: « < 29 30 31 32 33 34 35 > »
Stara Gwardia
|
|
Przeczytałam całą dyskusję i u mnie jest tak:
- na początku rwała się nitka z lewej igły, zmieniłam nici na mocniejsze i jest ok od tej pory; - ścieg jest równy i ładny, NIE MA luźniejszych pętelek co jakiś czas; - igielnica ma luz ![]() - odniosłam wrażenie, że faktycznie czubek dolnego chwytacza trze o igłę i wtedy rozlega się podejrzany dźwięk - sprawdziłam, czy śrubka mocująca chwytacz jest dokręcona - chyba jest, więc docisnęłam palcem kilka razy ten chwytacz i możliwe, że coś pomogło (sprawdzałam na sucho, bez włączania do prądu). Jednakże, szczerze, jeśli kilkakrotne niezbyt mocne dociśnięcie chwytacza spowodowało, że się odgiął, to stal jest w mojej opinii badziewna i tyle ![]() Ogólnie uszyłam już na owerloku spódnicę z dwuwarstwowej dzianiny swetrowej i nie miałam żadnych problemów, prócz tego że owerlok jako taki jest dla mnie dość obcą maszyną i muszę się z nim lepiej poznać. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
U mnie skończyło się tak że zawiozlam do lidla i pani mi powiedziała że nie ma sensu reklamować poprostu oddali mi pieniążki !!! ale zrozumiałam że zainwestuje trochę wiecej kasy na coś konkretnego bo to aż jest niemożliwe nawet kawałeczki materiału nie przeszylam i już złamał się chwytacz .... a co by było dalej strach myśleć😃
|
|
Stara Gwardia
|
|
Tragedia jakie badziewie produkują a Polacy pozwalają żeby takie buble zalewały kraj. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie wiem moze akurak ktoś trafił i jest zadowolony ja się zawiodłem.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Zawiozłam dzisiaj do lidla. Miałam cichą nadzieję, że oddadzą pieniądze ale niestety wyślą do Niemic do serwisu. Ciekawe ile to potrwa ale nie nastawiam się, że będzie szybciej niż za miesiąc. Szkoda, ale może wyregulują co trzeba i będzie szyć. A jak nie to będę reklamować dalej. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Aire Ty nie miałaś overlocka? Szok ☺
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Aire zajrzałam na Twojego bloga i widziałam, że miałaś już przygodę z lidlowskim overlokiem.. Dlaczego postanowiłaś zaryzykować raz jeszcze?
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
W sumie to nie wiem, po co mi był ten owerlok. ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo proszę o pomoc. Wczoraj chyba zajechałam mojego owerlocka... przy wszyswaniu ściągacza, przeszywałam krótki kawałek grubszej warstwy (dokładnie 8 warstw cienkiego ściągacza :P) i biedak nie dał rady przy 4 zdrubieniu... Wydaje mi się że coś sie stało z dolnym chwytaczem - ociera się on o igły i je wygina. Myślałam że moze ploblem leży w igłach wiec je wymieniłam, ale nic to nie dało. Jest szansa że moge sama to naprawić? Jesli tak to co bym miała do kręcić?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
37 stron: « < 29 30 31 32 33 34 35 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.