12 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie wiem od czego to zależy, kocham kolory żywe: pomarańcze, czerwienie, fiolet pomienia etc. Jeszcze do niedawna ubierałam się szaro-buro, czyli neutralnie, a teraz tak żeby mnie było widać. Lubię też połączenie czerwonego z brązem (oczywiście jest to kwestia odcieni). Może się starzeję ![]() Nawiasem mówiąc Pantone wybrał kolor roku (ma piękną nazwę: Tangerine Tango) moim zdaniem jest świetny http://www.pantone.com/pages/pantone/category.aspx?ca=88 ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tak słyszałam o tym kolorze, nawet mi przypadł do gustu ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
Swietny kolor!
|
|
Stara Gwardia
|
|
O nie, dla mnie koszmar ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Oszałamiający ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Co nam po prognozach, skoro i tak nie dostaniemy w sklepach takiego koloru...
Generalnie - szycie zaczynam od materiału, a nie od wybrania koloru. I jeśli zdarzało się, że ktoś zaczynał rozmowę o przyszłym szyciu, to stopowałam klientkę zaczynającą od koloru - że na 90 % będzie problem... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to chyba wyczułam intuicyjnie ,że ten kolor stanie się hiciorem ...
Mam od dawna, tak dawna,ze nie pamiętam od kiedy ,ulubione sztruksy w tym kolorze i miałam do kompletu kurteczkę, niestety już nie wejdę w nią ![]() Na forum już rozpaczałam,że nie będę mieć ulubionych spodni bo mi śię zuzyły. Jesienią jednak trafiłam i kupiłam sobie kawałek sztruksu w tym kolorze więc pora wziąc się za te spodnie i uszyć,tym bardziej że kolor na topie... ![]() Jesienia tez kupiłam tunikę z dzianiny w zbliżonym bardzo kolorze ,da się coś wykombinować u mnie w tym trendzie... Widzę dobrze połączenie z czernią i z czekoladą i z szarym. To moje ulubione kolorki ostatnio ![]() Kolor spodobał mi się w miarę noszenia sztruksów jest taki..ciepły,energetyzujący powiedziałabym. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tangerine Tango....brzmi rownie cudownie, jak wygląda... ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Owszem, nazwa jest ładna, ale dla mnie to jest po prostu pomarańczowy, taki stonowany pomarańczowy. Ewentualnie, gdyby się ktoś spierał, to brzoskwiniowy
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A mi się podoba ale tylko na zasłony, ściany :P ew. jakieś małe dodatki :P Taka jestem że bym nie założyła nic tak jaskrawego :/ to nie dla mnie. ________________________________________________________
|
12 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.