Stara Gwardia
![]() |
|
Dobry wieczór,
dzisiaj znalazłam na stronie Dekoralu test psychologiczny (http://www.dekoral.pl/test_wstep.xml). Daaaaawno już nie robiłam sobie takiego testu, bo uważałam, ze są tendencyjne i nie warto się w nie zagłębiać. Ale to, co przeczytałam w rozwiązaniu, całkowicie mnie przerosło i zaszokowało. W 95 procentach całkowicie się ze mną zgadza. Pozwolę sobie nie ujawniać tutaj, mojego wyniku, bo nie to mi chodzi ![]() ![]() ![]() P. S. nie sądziłam, ze kolory tyle o nas mówią. A tutaj można zobaczyć reklamę http://www.youtube.com/watch?v=XOlwjQryYh8 |
|
Administrator
![]() |
|
Też zwróciłam uwagę na tę reklamę ![]() A test może rozwiążę ale w domu ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Test super, reklamy nigdy wcześniej nie oglądałam, fajny ten płaszczyk, ale tak jak Susanna pisze to bardziej przypomina sukienkę kopertową ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mniejsza z tym, czy to płaszcz, czy sukienka
![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
A wiec i łatwą do uszycia ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ostatnio w starej Burdzie znalazłam kopertową sukienkę. Niby nic niezwykłego, taka wiązana na biodrze. Ale miała coś fajnego, co sprawia, że pomimo tego wiązania (chyba, że wymyślę jak przenieść) chcę ją uszyć. Otóż jest dwustronna
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Łatwa do uszycia może jest dla Was. Ja nie jestem krawcową i nie mam weny do szycia. Ja podchodzę do tego bardziej technicznie, bo muszę mieć wykrój. Patrząc na sam ciuch i wiedzieć, jak to uszyć, to chciałabym. Zazdroszczę tego krawcowym. Ale niestety tak nie mam. Gdybym nawet znalazła gdzieś wykrój, to nie umiałabym uszyć takiego kołnierza. Jestem tylko rzemieślnikiem, a nie artystą i projektantem.
|
|
Administrator
![]() |
|
Wykrój w Burdzie pewnie by się znalazł, wena musi przyjść (przynajmniej ja tak mam) ale spokojnie Manuskrypcie poradziłabyś sobie! Szyjesz dużo, co uszyjesz to wychodzi - nie ma się co zniechęcać! Poza tym nie wszyscy są krawcowymi a mimo wszystko szyją. Nie wiem czy korzystasz ze Złotego Kroju (widzę, że masz go w avatarku) ale może tam znalazłaby się taka sukienka?? Nie musisz ją też szyć jako dwustronną :> ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak się boisz kopertowych, to ja czasem widuję takie bardzo proste - tył, dwa przody, zszyć szwy boczne i szwy ramion, podłożyć - koniec. Poszukaj na początek, a później spróbuj level wyżej
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A jakie kolory będą dominujące w tym sezonie?
Macie jakieś wiadomości na ten temat. Zwykle nie bazuję na trendach ale mogłabym wreszcie mieć coś na czasie. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.