Wersja do druku

83 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »

Stały Bywalec
WOW!!! :oklasky: Są piękne! Zgrany duet :okok:

--- Ostatnio edytowane 2015-04-03 20:02:11 przez rojkowa ---
Dziś miałam okazję doświadczyć tej gorszej strony pracy szyciowej :( No tak źle to mi sie jeszcze chyba nigdy nie szyło. Miałam zamówienie, bardzo zaległe bo już 2 tygodnie się ciągnęło, aż stwierdziłam, że czas się za nie zabrać. No i tak się zabrałam, że trafiłam w dzień zupełnie bez weny. Koszmarny koszmar, torba męczona przez cały dzień. Poza tym gorzej mi się szyje z kolorów, za którymi nie przepadam i ten dodatkowo do takich należał. Brrrrr.. nikomu nie życzę :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Czasem i tak bywa, ważne że efekt końcowy super :D
A tak przy okazji, masz jakieś dodatkowe stopki do swojej nowej maszyny? Warto pomyśleć, np. o takich do wszywania zamków.Do przemysłówek dodatkowo są różnego rodzaju lamowniki, zwijacze przykręcane do blatu maszyny. Polecam, bardzo pożyteczne i znacznie ułatwia szycie.
Stały Bywalec
No ale efekt jest świetny, bardzo fajna torba. Szyjesz już na nowej maszynie?
Stara Gwardia
To ja poproszę twój brak weny i nielubienie kolorów...jakby mi tak wychodziło...
Stara Gwardia
Sprawa z moją maszyną wygląda tak, że nie mam do niej instrukcji żadnej normalnej :bezradny: O ile nawlec górną nić mi się udało, bo to akurat było, tak dolnej nici na szpulkę nawlec nie umiem. Nigdzie tego nie ma i muszę poszukać w necie. Wyszyłam nić, która już była nawleczona, do tej torby trochę w ręku nawinęłam, ale jak się skończyło to przesiadłam się na łucznika bo już mi merw wysiadł :uoeee:
Dokupiłam sobie dwie stopki do suwaków, reszte dodatków będę z czasem sobie nabywać. Sprzedawca pokazywał mi też stopkę z ząbkami (dodatkowy jakby transport) i też sobie ją kupię. Ggoska, trzeba za każdym razem do sklepu jeździć, czy można takie rzeczy w internecie nabywać?
Pewnie , że można w necie, dużo jest sprzedawców. A jeśli chodzi o dolną szpulkę to zobacz na rysunku poniżej. To jest co prawda z instrukcji do innej maszyny, ale jest to tak samo. W skrócie włożyć szpulkę tak jak na rysunku ( ta półokrągła strzałka pokazuje kierunek kręcenia się szpulki jak ciągniesz nitkę), następnie nitkę przeciągasz przez szczelinę i przeciągasz pod tą blaszką pokazaną na rysunku, tak aby na końcu zahaczyć o końcówkę tej blaszki. Zostawiasz ok 5 cm nitki i tyle. Mam nadzieję, że cos zrozumiesz, na początku tez była to dla mnie czarna magia :D.
Do juki też mam jakąś lipną instrukcję, rozrysowane wszystkie śrubki a nie ma jak nawlekać nici :/

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
dolna szpulka

83 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.