83 strony: « < 22 23 24 25 26 27 28 > »
| Krawiec-Filozof
  |  | 
| Ten bębenek wygląda mi na na całkowicie typiczny, tylko pokazany od takiej dziwnej strony, zupełnie inaczej, niż wszyscy inni pokazują!  I stąd zmyłka...  A te "kręcone" strzałki dotyczą śrubki luzującej blaszkę dociskową. Ale Wam raczej chodzi o przewijanie na szpulkę bębenka? Mieliśmy kiedyś w drukarni podobną maszynę do obszywania banerów, flag, namiotów, markiz, baldachimów itd... To była też bodajże JUKI właśnie. W każdym razie ze zdjęć widzę, że przewijarka wygląda tak samo - to ten "pantograf" po prawej stronie, pod kołem pasowym; szpulkę nakłada się na trzpień przewijarki (zaznaczyłem na zielono na str.1), przeciąga nitkę przez bobinkę prowadzącą (str. 2), a następnie pociąga się palcem w swoją stronę taką niklowaną dźwigienkę od przewijarki, co powoduje jej nachylenie w naszą stronę i odłączenie napędu igielnicy. Po przewinięciu nici trzeba postępować odwrotnie, tzn. popchnąć dźwigienkę, aby przewijarka wróciła do pozycji neutralnej, zdjąć szpulkę z trzpienia i odciąć nitkę. I po wszystkim.   Na str. 3 jest pokazany starszy model, ale przewijarka działa podobnie, tylko ma inne prowadzenie nitki, albo nawet w ogóle go nie ma, tylko palcami prowadzi się nitkę ruchem falowym, żeby się równomiernie nawijała. ________________________________________________________ Maszyna do szycia składa się z: 
 1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Dziękuję Wam wszystkim za pomoc. Powoli zaczynam rozgryzać tą juki i wiem jedno - jest CU-DO-WNA   Dziś nie wytrzymałam i uszyłam na niej pierwszą torbę w całości. Dla siebie, na rzeczy dzieciaków jak idziemy w gości. Prosty fason ale i tak już zauważyłam, że nie ma dla niej różnicy, czy jedzie po dwóch warstwach, czy po ośmiu. Pięknie przeszyły się i najgrubsze miejsca torby, i cała podszewka i dokładnie o taką maszynę mi chodziło. Pokażę Wam parę zdjęć. Jak te szwy pięknie i profesjonalnie wyglądają, nie to co na łuczniku  Wesołych  Świąt dla Was!  ________________________________________________________ | |
| Stały Bywalec
  |  | 
| Czyli dolna szpulka nawinięta? Super torba, gratuluję już chyba po raz setny, ale zawsze szczerze  ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Rzeczywiście pięknie szyje    Lubię takie przeszycia rączek, tj. jeden prosty szew pośrodku, moja ulubiona torebka tak ma  | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Wszystko już umiem ponawijać  Te szwy są dłuższe niż w domówkach i to do toreb dużo bardziej pasuje  Nawet zrobiłam regulację docisku stopki, hehe  teraz mogę się przyznać, że się jej bałam na początku!  ________________________________________________________ | |
| Świeżynek
  |  | 
| piękna torba   i super że się z maszyną dogadujesz  | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Dziękować bardzo   ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Te ramiączka wytrzymają takie obciążenie?  ________________________________________________________ Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| myślę, że spokojnie   po cztery szwy na każdym końcu i nici do skóry. Jak puści to się zdziwię  ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Mi nie chodzi o szwy   Szwy mogą do końca trzymać, tylko nad szwami eko skóra może pękać i oderwie się, ja na to patrzę bo niestety, ale jako mama trójki dzieci noszę na ramieniu torbę do której pcham ile wlezie  Na zakupach, jak już w siatach pełno to pakuję do torby...jak na razie moja wytrzymuje   Gratuluję nowej maszyny, teraz będą jeszcze piękniejsze torby   ________________________________________________________ Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus | 
83 strony: « < 22 23 24 25 26 27 28 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook