Wersja do druku

47 stron: « < 23 24 25 26 27 28 29 > »

Zaaklimatyzowany
ciżko mi stwierdzić, musze podpytac:)
Tez mnie kusi uszycie jakiejs prostej sukienki dla mojej małej...:)
Stara Gwardia
A ja skończyłam podusię wczoraj :)
Jeśli chodzi o trening szycia prostych linii to jest to strzał w dziesiątkę ;)
No i muszę przyznać, że suwaki idą mi coraz lepiej :)

W tutku nie było suwaka ale ja nie lubię poduszek bez oddzielnych poszewek bo jak siępobrudzi to nei ma jak uprać :/ Więc w inwencji twórczej suwak dodałam.

Moja osobista opinia to taka, żeby jednak robić z różnych kolorów bo jak jest jeden to się gubi jej urok :/

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
gratulacje! :) poszewka super! materiał sam w sobie bardzo mi się podoba - tutaj przy pliskach też się dobrze układa( z małym wyjątkiem jakoś na dole chyba "rytm" zgubiłaś ;p ) ale ogólnie bardzo fajna- to żeś się naszyła zakładek:D

Vibeke6 a Twoja mała to jaka duża;p?

--- Ostatnio edytowane 2013-04-10 14:17:06 przez polla ---
I pliski wyszły też takie.. nierówne ;)

Napewno zrobię z jednolitych kolorów. Mam w planach jakieś brązy i beże :)
Chociaż może tym razem kupię już gotowe paski :D

PS. Sukienka bardzo fajna ale ja nie mam dla kogo (jeszcze) szyć takich ciuszków ;)
Stara Gwardia
PS. Sukienka bardzo fajna ale ja nie mam dla kogo (jeszcze) szyć takich ciuszków ;)
możesz szyć na zaś :milczek: to jeść nie woła:rotfl::rotfl::rotfl:

oo widzę ze roll up'y idą w ruch...nie powiem że mnie nie kusi ta wizja:cwaniak:...ale to w następnym mc...bo w tym budżet zamknięty:kwadr::kwadr:
Gaelic /czyli irlandzki/ bije wszystko na głowę ;-)

Kto by zgadł, że Niamh czyta się "Nif"? Aoife - "Ifa" Te wszystkie znane już Siobhan i Sinead... Orla może być zapisywana jako Orlaith albo Orlagh. Wszystkie czytane tak samo - Orla.

Strasznie lubiłam "gaelicjańskie" wersje znanych nazwisk - O'Sullivan pisze się tam O'Suilleabhain, O’Suileabhann albo O'Suileabhain.

Lubiłam próbować odczytywać nazwiska i imiona w gaelic i dziwić się, jak oczywiste się stają - przeczytane ;-)

http://www.babynamesofireland.com/irish-girl-names

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Zaaklimatyzowany
Martynior-piekna ta podusia:)uroku wcale nie gubi , z bliska wygląda genialnie:)
bardzo pracochłonne?
Polla...moja mała jeszcze mała bo ma 2,5roku i taki z niej bardzo mały kurczak...:figielek:
Stara Gwardia
Polla...moja mała jeszcze mała bo ma 2,5roku i taki z niej bardzo mały kurczak...:figielek:
oo to słodzizna pewnie straszna:)
zobacz sobie taka sukienko-tuniczka i doszyte do leginsów falbanki-można i bez - strasznie mi się ten komplecik podoba i o dziwo zrobiony jest z roll up czyli z pasków tkanin (Martynior coś dla Ciebie ;) )

http://www.modabakeshop.com/2010/09/knotty-jumper-with-ruffled-leggings.html

Bardzo fajny...ja osobiscie wole bez falbanek na legginsach;)...tylko zeby jeszcze matka potrafiła taka uszyc...na razie zdziałałam tylko fartuszek bo Nina ma chyba dryg do działania w kuchni po mnie;)...ale sukienke musze zrobic i chyba rzeczywiscie z kawalkow bo mam stos ubran po niej w piwnicy i skoro nie chca odkupic na allegro to potne a co;)...a słodzina słodka nawet bym sie mogła nią pochwalić ale nie ma działu na "privatne zdjecia;)
Stara Gwardia
ta tuniczka jest z pasków i pisze tam ze ona maja 5 cali+ tam jeszcze jest dół obszyty - na stronie jest wykrój na górę musisz tylko troszkę powiększyć (bo to do24 mc wykrój) no chyba że będzie oki. Moim zdaniem całkiem prosta to sukieneczko/tuniczka ale mogę się mylić :milczek:

47 stron: « < 23 24 25 26 27 28 29 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.