Administrator
![]() |
|
Nie wiem czy to pisałam ale kiedyś, na początku krawieckiej przygody szyłam sztruksy. Wiecie co zrobiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mi się ciągle zdarzają jakieś błędy, bo dopiero zaczynam, ale na szczęście każdy błąd można poprawić (albo prawie każdy)
![]() Ostatnio np. zabrałam się za szycie dzianinowych spodenek do piżamy. Wszyłam pasek zostawiając otwór na wprowadzenie gumy ale kiedy chciałam tam ową gumę umieścić okazało się, że coś jest nie tak, bo nie mogłam jej przełożyć na wylot przez pasek. Okazało się, że najpierw złożyłam pasek na pół a dopiero potem zszyłam ze sobą jego brzegi ![]() ![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Jestem pewna, że wiele wtop jeszcze przede mną. Część sobie usprawiedliwiam, np "to nic, że wyszło ci o dwa rozmiary za małe, widocznie to kiepska rozmiarówka" :P Ale wszycia rękawu lewą stroną, odprucia go, i wszycia ponownie... znowu lewą i tak trzy razy, to nic nie usprawiedliwi :P
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja bym t usprawiedliwiła zmęczeniem
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Postanowiłam uszyć pościel, wzięłam centymetr i całkowicie bezmyślnie zmierzyłam siebie zamiast "kordełki". Przesilenie wiosenne?
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Hehehe ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.