59 stron: « < 20 21 22 23 24 25 26 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Jaaaaa, to ty juz masz chrzest bojowy maszyny za soba, jesli cerowanie bylo ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
haha no wiadomo! Ale bardzo ładnie to wyszło
![]() ![]() A powiedz mi jak możesz czy kupowałaś specjalną igłę do dzianiny? Taką z kuleczką? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja tak, i jest jednak różnica - nie ciągną sie niteczki ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
o! to super czyli jutro wybiorę się jeszcze po igły!
![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ja dziś potuptałam po szczotkę parową bo maszyny i overlocka nie potrzebuję. Niestety szczotki w Płocku w ogóle nie było, a maszyn mnóstwo. ________________________________________________________
Pracownia DOR - ręcznie malowany jedwab - http://pracowniador.pl
Pracownia DOR - sklep - http://sklep.pracowniador.pl/ https://www.facebook.com/PracowniaDOR |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ciekawe, czy to taka duża różnica w podziale dostaw czy może tak duże zróżnicowanie potrzeb... W Grodzisku Maz. zazwyczaj wszystko jest w dużych ilościach nawet po południu ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
HA! Ależ ona cichutka! w porównaniu do łucznika nowego to szemrze a nie stuka ![]() ![]() Widzę dwie niedogodności (ale nie wady): jedna to skrytka podręczna - żeby dostać się do niej trzeba zdjąć cały pojemnik bo nie jest otwierana na zewnątrz tylko do środka. A druga to mogli na liniach płytki dodać milimetry. Są same linie ale wypasem byłyby jeszcze odległości ![]() A tak (jak na razie) jest fantastyczna! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Strzalki przy sciegu pokazują, ze od sciegu S2 musisz wracac z powrotem do zera. Z kolei strzalka przy 4 pokazuje, ze od czworki musisz krecic w strone trojki.
Czyli nie ma przejscia od czworki do S2 i odwrotnie. U mnie nie ma kropki pomiedzy S1 a S2. Kropka jest na pokretle szerokosci sciegu. Zakreslona kropka. Wskazuje polozenie igly na samym srodku. Jesli masz prosty scieg i przesuniesz od kropki w lewo, to igla bedzie po lewej stronie, jesli przesuniesz w prawo od kropki, to bedziesz szyla po prawej stronie. MOja chodzi dosc glosno w porownianiu ze starym lucznikiem. A moze to lucznik chodzi cicho... Za 300pare zlotych to juz nie narzekaj, ze nie ma podzialki milimetrowej ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-02-21 09:31:18 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Do dzianin kupuje igle ze zlota koncowką, pani u mnie nazywa ją iglą do streczu. Dbam zeby zawsze przelozyc, kiedy szyje elastyczne tkaniny. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
to moze ta kropka u mnie to zwykle ubrudzenie. Przeciez nie narzekam, co najwyzej marze sobie ![]() ![]() ________________________________________________________
|
59 stron: « < 20 21 22 23 24 25 26 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.