32 strony: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Pogromca spamerów
![]() |
|
a odpowiednia masz plytke zalozona
kazdymi iglami mozesz szyc,o ile nie beda przepuszczaly ja wszystko (prawie) smigam na zwyklych jak do domowej maszyny ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No tak tak to jest jak się nie umiejętnie szuka elemetntów...
ale pytanie o igły aktualne jakby co ![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
ok
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
regulacja!!!pomocy
pomarańczowa jest skręcona na 9 a mimo to sa pętelki na lewej stronie,niebieska na 8 a czerwona na 5...prawa strona nawet wyglada ok ale lewa..pożaj się Boże..co mam zrobić? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Madziarekso,
Czy to 3-nitkowy super elastyczny ścieg wzmocniony? Sugerowane ustawienia jak na stronie 44 instrukcji pdf: pomarańczowa 8,5; niebieska 4,0; zielona konwertor; czerwona 3,0? Nie wiem jak luzuje się talerzyki w tym owerloku, dlatego proponuję przekręcić na niską wartość naprężacz i złapać nitkę, tak jak na rysunku, i wykonać nitką ruch "piłujący" w górę i w dół, aby nitka poprawnie weszła w talerzyki naprężacza. I powtórzyć to dla każdej nitki. A potem na ścinku wypróbować najpierw ustawienia sugerowane dla takiego ściegu a potem dodatkowo dostosować naprężenie. Fides --- Ostatnio edytowane 2014-02-06 22:24:12 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
tak,to jest ten ścieg...
ok spróbuję z tymi nitkami i talerzykami...bo próbowałam tak jak ustawienia fabryczne i nie dawało rady tzn wychodziło jeszcze gorzej;(((może jeszcze igły?bo mam dosyć cienką dzianinę ale bardzo rozciągliwą założyłam igły do dzianiny 75.dam znać ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z fotografii wynika że nitka która jest idzie przez dolny chwytacz jest za mocno dokręcona albo gdzieś jest zaczepiona i idzie bardzo mocno.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Sprawdź włożenie igieł, może nie są do oporu włożone, nie dokręcaj tylko zbyt mocno
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Opisałam Twoje zdjęcia, mam nadzieję, że poprawnie, może teraz właściciele Merrylocków coś podpowiedzą. Poza nawiasami Twoje ustawienia, w nawiasach sugerowane ustawienia.
Fides --- Ostatnio edytowane 2014-02-06 22:25:35 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2014-02-06 22:30:44 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2014-02-06 22:44:37 przez Fides --- |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
za duze naprezenie na chwytaczu
zobacz wszystkie ustawiena w granicach 4-5 ________________________________________________________
|
32 strony: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.