32 strony: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Świeżynek
![]() |
|
Ja od wczoraj też dołączyłam do grona posiadaczy tej zacnej maszyny (dzięki Pavel) i mam problem z zablokowaniem górnego chwytacza.Nie mogę go opuścić do dołu tak,żeby był w położeniu "L" i w związku z tym szyłam jak na razie tylko ściegi drabinkowe i łańcuszek bo w tych ściegach jest położenie chwytacza taki który mam czyli "C".
Mam nadzieję ,że już jutro rozszyfruję tą nieszczęsną blokadę i będę mogła wypróbować pozostałe ściegi ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kiedy robili znacznik na obudowie i kole zamachowym nie wiem dlaczego teraz go nie ma, a wiec musisz sama znalezc moment latwego opuszczenia chwytacza w pozyche L w tym celu nacisnij przycisko w lewy bok i w dół jednoczesnie przy czym chwytacz musi byc w pozycji prostej i mozesz pomoc sobie ruszajac kolem zamachowym delikatnie w prawo i w lewo a napewno trafisz na moment opuszczenia chwytacza
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki Pavel ale już wczoraj do tego doszłam po obejrzeniu jakiegoś filmiku na youtubie(siła internetu jest wielka). Nie sadziłam,że tak szybko sobie z nim poradzę po wpisach jakie tu czytałam ale rzeczywiście z samej instrukcji trudno byłoby do tego dojść.Dobrze,że są filmiki w necie to bardzo ułatwia sprawę jak się naocznie widzi pewne rzeczy
![]() Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za szybką przesyłkę ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak wyłączyć światełko bo gdzieś wyczytałam że jest taka możliwość ale nie mogę znaleźć żadnego przycisku który by to światełko wyłączył
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Merrylock jest maszyną "oświeconą".
(Można wykręcić żarówkę.) Fides |
|
Świeżynek
![]() |
|
I to jest jedyna metoda wykręcenie żarówki? Myślałam ,że ma jakąś inną możliwość wyłączenia swiatła.
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam, proszę o informację (Pavel) ile teraz kosztuje ten MERRYLOCK 5-nitkowy. Zastanawiam sie nad jego kupnem, ale mogę oscylowac maksymalnie w granicach 1500 zł a i tu jest to już nie lada wyzwanie. Czytałam, ze Pan Pavel ma go za ok. 1500 zł właśnie.
Asia |
|
Świeżynek
![]() |
|
Znalazłam tutaj, ale cena jest dla mnie stanowczo za wysoka. Jednak jest tutaj sporo w zestawie.
http://olx.pl/oferta/maszyna-do-szycia-overlock-merrylock-689-opole-CID628-ID3NrFR.html#304d37701e |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
do kazdego jest taki zestaw,a ta cena rzeczywiscie z kosmosu ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam,
od dawna czytam ten wątek i na tej podstawie kupiłam u Pawła Merrylocka 689. Ponieważ jetem amatorką jeżeli chodzi o szycie i po raz pierwszy szyję na overlocku mam różne pytania do uczestniczek tego forum, ponieważ zorientowałam się, że macie sporą wiedzę i doświadczenie. Na podstawie instrukcji nauczyłam się nawlekać i naprężać nici. Opanowałam podstawowe szwy ale mam problemy z którymi sobie nie radzę: - próby robię na bawełnianym płótnie pojedynczym i dzianinie cienkiej podwójnej i nie jestem w stanie szyć tak overlockiem 3 nitkowym, żeby krawędż materiału obcinanego była równa z krawędzia szycia. Krawędź materiału jest falista. Próbuje dociskać stopkę od najmniejszego nacisku do największgo ale niestety nawet na tej bawełnie nie udaje się to. - przy szybszym szyciu maszyna się strasznie "telepie". Nawet mój 30 letni Łucznik szyje ciszej i jest stabilniejszy. Bardzo proszę o poradę. Lucy50 |
32 strony: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.