Świeżynek
![]() |
|
Ja nie trzymie igiel,szpilek,ani zadnych innych metalowych przedmiotow w ustach nie tylko dlatego,ze mozna narobic sobie tragedii z wlasnej glupoty ale dlatego,ze opryszczka czy inne bakteryjne zmiany na ustach wychodza najczesciej z takich wlasnie zachowan.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja nawet napoje które są w puszcze pije przez słomke żemy nie mieć styczności z metalem, ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ja stanowczo nie lubię prucia czegokolwiek i prasowania, chociaż wiem, to konieczność.
Ja nie trzymam igieł i szpilek w ustach, bo może wyniknąć z tego prawdziwa tragedia, kiedy się ją połknie. Poza tym... Nieczystości z rąk, kurz, cokolwiek... Więc, żeby nie robić tego błędu po prostu przypinam szpilki do ubrania które mam na sobie. ________________________________________________________
Allure...
人は生まれ、人に生きて、人を亡くし、独りを知る。 愛は生まれ、愛と生きて、愛を無くし、愛に気付く。 |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
ja nie lubię kilka rzeczy po troszku co już wcześniej pisaliście ________________________________________________________
Każde serce ma ciemne zakątki,gdzie są boleści,głupstwa i szczęścia pamiątki.
Adam Mickiewicz |
|
Administrator
![]() |
|
A ja nie lubię się mylić przy obliczeniach ilości materiału ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
susan a nie pomyslas ze detal robi rozne szerokoeci tkanin? i co? czasem trudno nadazyc , nie martw sie mi po tylu latach zdarza sie to ; mowia; ten nie popelnia bledow co nic nie robi. a wiec? do dziela ja ostatnio prulam 4 reczniki bo nie ta nicia haftowalam ale jakos poszlo i mam wprawe w pruciu. Kochane szczescia w Nowym Roku i mase zamowien
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Weteranko ciesze się, że się pojawiłaś ![]() ![]() Dodaję kolejną nielubianą czynność: nie lubię szyć SATYNY a muszę... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
piszecie że nie lubicie pruć, a ja tam uwielbiam, ale to może przez to doświadczenie jakie doznałam pracując przez pięć lat w hafciarni. Wyobraźcie sobie że czasem trzeba było spruć haft który, przez pomyłkę został wyhaftowany nie na tej odzieży, albo nie ten wzór i żeby nie było strat trzeba było spruć ok. 100 sztuk, a jak wiecie haft komputerowy to tak średnio na mały wzór ok. 2 - 3 tysiące ściegów na obszarze powiedzmy 5cm. i to tak trzeba było zrobić by śladu nie było ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Najbardziej nie lubię kiedy uda mi się w końcu przeszyć coś prosto, idealnie, a nagle okazuje się, że na drugiej stronie nitki są powyciągane. Szczęście, że moje szkolne maszyny są za ciężkie by nimi rzucać. ________________________________________________________
mój blog - Czarna herbata |
|
Administrator
![]() |
|
Filiżanko przed szyciem sprawdź ścieg na ścinkach materiału i ewentualnie popraw a zapobiegniesz tragedii ![]() ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.