28 stron: « < 17 18 19 20 21 22 23 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Świetna bluza,ale piórnik...no brawa wielkie dla małej krawcowej!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
A.N. świetnie szyjesz i pięknie obszywasz dzieci ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję za tak motywujące komentarze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-10-27 12:21:38 przez A. N. --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Czapka i spodenki fajne. A córka rzeczywiście ma możliwości. Piórnik super. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję!
Szyłam ostatnio kostium drzewa a dokładniej sosny. nie mam zbyt dużo zdjęć bo panie z przedszkola poprosiły żeby kostium został w przedszkolu dla innych dzieci więc pokażę wstępny rysunek i jedno zdjęcie na modelce ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
pierwsze pumpy . które są śliczne! piórnik bardzo ładny i ta sosenka, bardzo fajny projekt i wykonanie ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuje LaGre
![]() Ostatnio szyłam poduchę do karmienia |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fantastyczne. Na blogu przeczytałam, że szyłaś Merrylockiem. Rozumiem, że minky szyło się bez problemów, bo wiele osób narzeka, że trudno.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
faktycznie minky przez te wytłoczenia szyje się trochę gorzej i trzeba sobie dokładnie go spiąć szpilkami albo przyfastrygować,( ja sobie na płasko na stole rozłożyłam najpierw minky potem bawełnę i gęsto pospinałam szpileczkami)ale za to łatwiej jest nakładać poszewkę z minky na dopasowaną podusie bo minky się rozciąga, i fajniej wygląda podusia niż z samej bawełny.
Szyłam Merrylockiem piecionitkowym ale w tej maszynie ten ścieg to nie jest stebnówka + overlock tylko łańcuszek + overlock a łańcuszek jest mocniejszy od stebnówki dlatego wybrałam ten ścieg, zastanawiałam się jeszcze nad ściegiem czteronitkowym wzmocnionym takim do dzianin. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Strój Czerwonego Kapturka na przedstawienie jasełkowe w szkole podstawowej, w tym roku również postacie bajkowe składały hołd Panu Jezusowi.
--- Ostatnio edytowane 2016-12-29 16:34:44 przez A. N. --- --- Ostatnio edytowane 2018-02-15 12:44:42 przez A. N. --- |
28 stron: « < 17 18 19 20 21 22 23 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.