Zaaklimatyzowany
|
2012-04-06 16:40:30 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
Takie kursy są tylko w dużych miastach.Są osoby,z którymi można się umówić i pokażą co i jak. Organizują spotkanie np. w kawiarni i udzielają lekcji- ok 20 zł za godzinę.Całkiem sporo.
|
|
Zaaklimatyzowany
|
2012-04-06 18:23:19 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
Mała chwila wytchnienia między przygotowaniami.Czworonogi mają mniej wspólnego z działalnością artystyczną.Tak je lubię i wydają mi się najpiękniejsze na świecie,zaraz po dzieciach(które zabroniły pokazywać swoje fotki na forach i blogu,są dorosłe więc muszę uszanować)i mężu.Kicie ze szpulką na głowie może jeszcze być w temacie.Zawsze mi towarzyszy.Od kąt żarówka w lampce została zmieniona na energooszczędną, kocur jest mniej zainteresowany.Lubił się wygrzewać w cieple lampy i mruczał .
--- Ostatnio edytowane 2012-04-06 18:24:30 przez Magdatoma --- |
|
Stara Gwardia
|
2012-04-06 19:19:41 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
Pytałam ,bo też trochę uczyłam się frywolitek z internetu. Zniechęciłam się ![]() ________________________________________________________
Elwira |
|
Zaaklimatyzowany
|
2012-04-06 19:26:14 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
To jest jednocześnie proste i trudne,trzeba technicznie to dopracować nie ma innej rady.To są dwa słupki...w szydełku czy drutach jest tego znacznie więcej.Uparłam się na to i kilometry kordonka poszły do kosza...jeszcze tego nie umiem tak perferkt,jak to kobitki supłają...
|
|
Stara Gwardia
|
2012-04-06 20:06:31 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
Chciałabym tak umieć jak TY! ________________________________________________________
Elwira |
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-04-06 22:41:28 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
O nie, wszystkie piękne serwety zniknęły z mojego wątku
![]() A tak mi ładnie podbiły "oglądalność" ![]() Podziwiam Cię za cierpliwość i perfekcję ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
|
2012-04-06 22:59:36 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
Dziękuję za wyrozumiałość i miłe słowa.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-04-09 13:17:47 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
Magdatoma prześliczne rzeczy robisz!!!!
A serwetka frywolitkowa jest prześliczna. Ja również uczyłam się frywolitki z internetu, a umiem dziergać dopiero od lutego tego roku. Najpierw nauczyłam się na igle, a potem na czółenku. Powiem że wymaga to niezłej cierpliwości, ale da się nauczyć. Pozdrawiam ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-04-09 19:59:31 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
Przepiekne wyroby!!! ![]() ![]() Bardzo mi się podobaja frywolitkowe wzory. Kiedyś miałam przyjemność miec w reku takie "czółenko'? Tak? Chyba tak się to nazywało - przyrząd do robienia frywolitek ? I nawet kasete z kursem ,niestety to nie dla mnie sztuka. ![]() Trzeba być bardzo cierpliwym by się nauczyć dziergac frywolitki. Bardzo żąłuję,że nie opanowałam tego ... ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
2012-04-09 20:25:42 Re: Misz masz moje robótki wszelkie od szydełka i drutów , haft ,frywolitki do szycia.
|
Moja przygoda z szydełkiem skończyła się na serwetce do koszyczka (średnica ok. 35 cm) dlatego tym bardziej chylę czoła, a frywolitkowa przepiękna. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.