Stara Gwardia
![]() |
|
Dobrze, postaram się do soboty wszystko opisać i pokazać zdjęcia.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No właśnie. Po raz drugi uszyłam coś z Diany, ale pierwszy się nie liczy, bo spodnie nigdy nie zostały założone. Rzeczywiście ten wykrój był szeroki, ja w ogóle paskudna jestem i wbrew dobrym radom zawartym w opisach, przemierzam wykroje. W tym wypadku prostota kroju może być zaletą bo łatwo go dopasować i zwęzić.
Gotowy łaszek jest w tym miejscu. A szyty z modelu poniżej. Mam nadzieję, że Manuskrypt nie obrazi się, że skorzystałam z jej skanu. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
agaaffek, ta sukienka jest rzeczywiscie bardzo ladna, Tobie tez wyszla wspaniale. A pochodzi z pierwszej i jedynej na razie "Diany", jaka sobie kupilam (ze wzgledu np. na tuniczke nr 17, z przedluzanym tylem). Wszystkie poprzednie wydania "Diany" wydawaly mi sie nieudane, z przestarzalymi fasonami ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Najnowsza Diana -nie dawała mi spokoju, byłam przekonana że już ją widziałam, i zobaczcie sami w internecie :"Diana moden" sonderheft, MO 035 z 2010 roku -to właśnie wtedy byłam w Niemczech -i widziałam "obecną nowość" Diany w Polsce zeszyt 04/2012 !
http://www.bpv.pl/cache/images/455618467465c68e004f94f8bff3619f.jpg to jest to samo co niemiecki oryginał z przed dwu lat!!! http://www.pressekatalog.de/Diana+Moden+Sonderheft+Meine+N%E4hmode-ebinr_2090701.html POlskie wydawnictwo może się wypchać...z takimi nowościami. Tu niemiecka Diana - http://www.pressekatalog.de/Diana+Moden-ebinr_910228052.html --- Ostatnio edytowane 2012-08-03 20:24:33 przez Anna-Maria --- ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wrrrr.... To ja już wolę niezachwycającą Burdę. Co prawda w różnych krajach nieco się różni, ale modele są te same. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wydaje mi się, że to wynika z innego cyklu wydawania, ta niemiecka Diana jest 4 x rocznie; a polska 6 x. Czymś muszą te "brakujące" dwa numery wypełnić. NB. kiedyś trafiłam na blog niemiecki dziewczyny która szyła właśnie z tego zeszytu i były to b. ładne modele. A ja mam oryginał ( w sensie pojedynczego wykroju, gotowego) Simplicity tej zielonej sukienki nr 46 ze strony 29 -ale jej jeszcze nie uszyłam. Może teraz się zmobilizuję... ![]() ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A ja sobie kupiłam "przeterminowaną" Dianę, bo jest tam topik w sam raz żeby uratować pewien kwiecisty batyst. I tyle jeżeli chodzi o kobiecą konsekwencję ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Czasopismo Diana odkryła dopiero w tym roku (nie wiem od kiedy je wydają) i zakupiłam 3 numery. Modele w gazecie jak piszecie są proste takie do codziennego użytku. Dobrze wiedzieć, że rozmiary są dużo większe, gdyż jeszcze nic nie szyłam, choć niektóre wykroje są zachęcające.
Beata ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Poprzednia Diana była jakaś nowocześniejsza, a teraz znowu taka przedpotopowa.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A ja Dianę kojarzę, bo moja mama zawsze siadała przy jakiejś pysznej herbacie i przeglądała, a później było wielkie szycie, jak coś jej się spodobało. Do tej pory zresztą mamy taką tradycję, że do niej wpadam i oglądamy razem czy coś ciekawego jest, co mogłybyśmy zrobić potem razem
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.