62 strony: « < 34 35 36 37 38 39 40 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
No nic.... mam. Jestem świeżutką posiadaczką 14T968DC.
to tyle mialam do napisania dzisiaj. Recenzja z czasem, jakby kogoś interesowało. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świeża Posiadaczko,
Chętnie przeczytam recenzję, jak wyrobisz sobie ugruntowane zdanie na temat tego owerloka. Zawsze mnie interesowało, jak działa owerlok z automatycznym naprężaczem. Trzymam kciuki i powodzenia! Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ok, Fides. Jak tylko się doszukam w instrukcji ( a jest po angielsku, TYLKO).
Nie mam doświadczenia z żadnym overlockiem, więc chwilę mi zejdzie zanim coś z niego wycisnę. Dziś udało mi się go uruchomić bez złamania igły. Dobry początek |
|
Świeżynek
![]() |
|
Potrzebna instrukcja do Singera 6160 w języku polskim ktoś może po ratować??
Pozdrawiam |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Przejrzyj na forum dział pt. "iNSTRUKCJE OBSŁUGI MASZYN".
Jeśli będzie tylko po angielsku - to Ci przetłumaczymy zajmujące Cię fragmenty. ![]() Wejdź sobie w zakładkę "FORUM" i tam wpisz w wyszukiwarkę "instrukcje..." ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Po ratuję ; ) - instrukcja obsługi Singer 6199, 6180, 6160
http://www.arkaagd.pl/produkty/manual/SINGER-6199,6180,6160instrukcja-pl.pdf Fides --- Ostatnio edytowane 2014-09-27 15:00:42 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Fides dziękuje bardzo, naprawdę ratujesz!!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fides, a ja nie podziękowałam za instrukcję
![]() ![]() Co do samej maszyny (14T968DC). Na pierwszy widok: straszy. Przechodząc z elektronicznej maszyny na takiego mechanicznego mastodonta niejeden by się wystraszył. Ale trwa to tak ze dwie godzinki. Potem, jak sie już człowiek przyzwyczai, że tyle nici, i że trzeba je przewlec przez te wszystkie otworki, to już nie jest tak źle. Pokrętła wciąż mylę, więc instrukcja zawsze leży pod ręką. Co do automatycznego napreżacza.... i tak zazwyczaj sama muszę manipulować naprężeniem nici, bo jakoś te automatyczne nie zawsze trafiają w sedno, zazwyczaj są za luźne. Zalety: nie straszne mi już szycie dzianin i wykańczanie szwów.choć przyznam, że w międzyczasie nauczyłam się to dego odpowiednio używać mojej Husqvarny. szwy coverlocowe jednak są niezastąpione. Materiał nie ściąga sié tak jak to robi podczas szycia podwójną igłą. Wady: duża, głośna, pokrętła powinny być lepiej oznakowane niż tylko samymi numerkami, brak twardej osłony. Jak nie używam to nadal musi stać w pudle. niby producent zadbał o pojemnik na igły, pęsetę, śrubokręty itd, ale nie ma jednego miejsca gdzie można by schować dodatkową osłonkę, pojemnik na ścinki, itd. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Iwi,
Dziękuję za recenzję. Właśnie na takiej mi zależało – na wypunktowaniu zalet, ale przede wszystkim wad. "Mastodont" mnie przeraża. Mnóstwo funkcji, jest co rozregulować, na początku na pewno trudno się połapać. Jeśli ogarniecie maszyny zabrało Ci tylko dwie godziny - to dla mnie brzmi to niesamowicie zachęcająco. U mnie też instrukcja leży w pobliżu. Potrzebuję jej coraz rzadziej, ale zawsze czeka w pogotowiu. Szkoda, że twarda walizka, którą można spotkać przy maszynie do szycia, nie jest praktykowana przy owerlokach. Owerloki mają po prostu trudniej – część życia spędzają w „pudle”, a tak zazwyczaj dobrze się sprawują... Widać różnicę w podłożeniu. Cieszę się, że możesz wykańczać ładnie wykańczać „doły” i „góry”. Przesyłam serdeczne pozdrowienia zza oceanu Fides |
62 strony: « < 34 35 36 37 38 39 40 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.