62 strony: « < 52 53 54 55 56 57 58 > »
Świeżynek
![]() |
|
Szanowni Państwo,
Może jeszcze jakieś opinie dot. Brilliace? Bo ja się naczytałam trochę o bezradności tej maszyny przy grubych tkaninach, co mnie nieco zdemotywowało... ![]() ![]() (Ja szyję głównie zabawki i potrzebuję przeszywać czasem coś grubego stąd wątpliwości!) |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Hej
Szyłam tą maszyną kilka warstw tkanin - nie wiem czy było to już grubsze szycie czy nie ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie
![]() potrzebuję rady osób, które znają się na rzeczy... więc oczywiście zawitałam tu! ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Super maszyna, dobry wybór.
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Sam mam siwe włosy , jestem otoczony wnukami i myślę że znam oczekiwania osób w moim wieku. Nowe maszyny znacznie odstają wytrzymałością/trwałością od tych znanych z przeszłości. Wybierając nową maszynę jeżeli ma to być Singer z uwzględnieniem możliwie niskiej ceny, to minimum 4411. Dysponując większą gotówką można myśleć o innych maszynach.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ha, ha, ha! Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy nie zastąpić moich czterech starych maszyn (najmłodsza ma ok. 20 lat)jedną nowszą. Stare - wiadomo - rozgryzione, poznane, wielokrotnie przetestowane, sprawdzone, jedna po wymianie kół zębatych (po zabiegu szyje jak nówka), ale też z ograniczonymi możliwościami (np.dodatkowe stopki nie pasują, mają cieńszą poprzeczkę, która powinna wczepiać się w zaczep; wiem, mogłabym dokupić uchwyt mocujący, ale wtedy oryginalne stopki dołączone do maszyn nie pasowałyby...). Marzy mi się maszyna elektroniczna, z bajerami, łatwo dostępnymi ściegami ozdobnymi, stopkami ułatwiającymi pracę itd. Przede mną sprzedaż domu i przeprowadzka do mniejszego lokum, więc ta zamiana byłaby wręcz pożądana. Ale... po pierwsze primo: kompletnie nie mogę zdecydować się na konkretny model (krążę wokół One Plus), po drugie primo
![]() Pozdrawiam serdecznie! |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie słuchaj serwisantów czyn to o czym marzysz,faktem jest ,że maszyny sprzed 30 ,40 ,60 lat są trwale i łatwe w naprawie ,nie zaszkodzi jednak posiadać np.One Plus,nie przejmuj się elektroniką,zawsze możesz kupić coś nowego i dobrego jak już naprawdę kiedyś zepsuje się ,i naprawiać sie nie opłaca .Czy musisz pozbywać się tych starych, jak masz do nich sentyment?
--- Ostatnio edytowane 2017-03-10 17:47:36 przez retro --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Gdyby to było takie proste! Maszyny elektroniczne nie są tanie, nie lubię wyrzucać pieniędzy, może dlatego, że nigdy nie miałam ich za dużo. Gdybym była pewna, że maszyna pożyje 20-25 lat, to kupiłabym. Nie należę do ludzi, którzy wymieniają sprzęty co parę lat, bo im się znudziły, bo na rynek weszły nowsze modele, bo są niemodne... Lubię, jak mi coś służy lata.
Pisałam, że czeka mnie zmiana lokum na zdecydowanie mniejsze. Nie wiem czy będzie tam miejsce dla moich staruszek. Od dwóch lat moja sytuacja życiowa jest dość pokręcona, nie ma miejsca na sentymenty. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Violina64 ty masz takie same zalety jak ja,przypomnij mi ile ta maszyna kosztuje.
Czy jesteś zmuszona kupić komputerową a może wystarczy tobie dobra maszyna sprzed lat dokupując całe dostępne oprzyrządowanie ,majątek na pewno by nie kosztowało. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Od jakiegoś czasu (0,5 - 1 roku)jest niedostępna w sprzedaży "sklepowej". Pojawiają się pojedyncze egzemplarze na olx lub allegro, ale bez gwarancji. Nowe były w sprzedaży za ok. 1600 zł.
Ja nie jestem zmuszona kupić nową, nie ma takiej konieczności. Po prostu będę musiała przenieść się z domu, w którym mam swój pokoik krawiecki, do mieszkania, w którym pewnie takiego pokoiku mieć nie będę. Dlatego pomyślałam o zamianie moich czterech maszyn na jedną, wypasioną, nowoczesną, z ułatwieniami itp. A że od jakichś trzech lat wzdycham cichutko do One Plus, to teraz też o niej pomyślałam. Opcja dokupienia oprzyrządowania do moich maszyn raczej nie wchodzi w grę, bo każda z nich jest z innej "parafii" i np. stopki od jednej nie pasują do żadnej innej (pomijam fakt, że te, które już dokupiłam, nie pasują do mojej żadnej ![]() ![]() |
62 strony: « < 52 53 54 55 56 57 58 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.