62 strony: « < 56 57 58 59 60 61 62 >
Świeżynek
![]() |
|
Nie zygzak, tylko prosty. Napisałem jako ciekawostkę. Co więcej jak się ustawi przy ściegu prostym "NEEDLE POSITION" na prawo, To pokrętłem "WIDTH" można płynnie ustawiać igłę w całym zakresie. Nie jest to de-facto szerokość, bo dana pozycja jest stała przez cały ścieg. Na razie nie mam pomysłu jak wykorzystywać takie płynne pozycjonowanie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pozycjonowanie igły przydaje się przy stebnowaniu, czy szyciu blisko krawędzi. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
np można wszyć dzięki temu zamek kryty bez zwykłą stopką do zamków.Praktycznie każdą maszyna ktora ma zygzak można tak przestawić.Wszystkie moje stare Łuczniki też tak miały.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ano pozycjonowanie pozycjonowaniem, ale już mam myśl do czego wykorzystać tą uboczną funkcję drugiego pokrętła - do swego rodzaju Fine-Tuningu, kiedy domyślne pozycje igły LEWO,PRAWO, ŚRODEK) są niewystarczające, a chcemy np szyć tak np w 1/4 od prawej krawędzi.
--- Ostatnio edytowane 2019-04-08 11:28:48 przez Adam W --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pytanie - czy ktoś , gdzieś widział stolik powiększający do Singer 4423 ?
Bez konieczności ściągania z Chin ![]() ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Proszę o pomoc.ile jest warta ta maszyna.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj MarcysS85, moim zdaniem cena takiej zabytkowej maszyny zależy od tego kto kupuje a kto sprzedaje. Jeśli kupującym będzie miłośnik, kolekcjoner starych maszyn to raczej nie poskąpi grosza. Przejrzyj oferty na olx, tam jest sporo starych singerów - może to Ci trochę pomoże w podjęciu decyzji kupna lub sprzedaży. http://ismacs.net/singer_sewing_machine_company/serial-numbers/singer-g-series-serial-numbers.html Na tej stronie, na podstawie numery maszyny, może uda Ci się ustalić jej"wiek". A tak na marginesie - maszyna jest piękna, ale zdjęcia troszkę sknociłeś. Jeśli masz zamiar wystawić do sprzedaży - to popraw, ta maszyna zasługuje na lepsze zdjęcia
![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2020-02-02 20:15:52 przez jakłucznik --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki.wiem że zdjęcia do bani.😁.problem jest taki że nie znalazłem takiego modelu.jest ona wyprodukowana we Francji w Bretanii.pozdrawiam wszystkich
|
62 strony: « < 56 57 58 59 60 61 62 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.