Zaaklimatyzowany
|
|
mam tylko strone na fb bardzo dziękuje za te komentarze ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
to dziś tylko kocyk 75x90cm ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
Cześć, dziewczyny - jestem tu nowa, ale już pełna podziwu dla Waszych prac
Ja ostatnio cierpię trochę na brak czasu, ale mam zamiar w najbliższym czasie wziąć się w garść Tymczasem idę dalej pobuszować do forum, pooglądać prace i się poinspirować |
|
Stara Gwardia
|
|
Hej dziewczyny, udziergałam na drutach ten "ogrzewacz" w ubiegłym roku, ale wtedy jeszcze nie było mnie na Forum więc chwalę się dopiero teraz. Zdjęcie troszkę kłamie - kolor jest zielony, trzy odcienie bo twór jest robiony z 3 włóczek w tym 2 z odzysku. Jeśli dobrze pamiętam - odzyskane to anilana a nowa to akryl (ponoć to inna nazwa anilany, czy tak?). Grzeje porządnie
|
|
Stara Gwardia
|
|
Fajny ogrzewacz.
Akryl to sztuczna przędza - mnie osobiście nie grzeje, ale ja dziwna jestem ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
super! ja ciągle ćwicze na drutach mam nadzieje, ze kiedyś się naucze tak pięknie dziergać <3 ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dziękuję Wam pięknie. Wisnia, dasz radę. Ja na zimę planuję zrobić skarpety. Czerwone, koniecznie czerwone bo takie najlepiej grzeją - tak twierdzi moja siostra. I co Wy na to?
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
haha coś w tym jest mój małż zawsze kupuje czerwone klapki na muchy bo twierdzi ze czerwone są szybsze ja ostatnio oglądałam na ytb jak dziewczyna robi na drutach żakard dwustronny wyszło pięknie ale to dla mnie czarna magia :P ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
Misie, na drutach umiem wszystko. Szale, czapeczki, skarpetki, nawet koszulkę zrobiłam... Ale kompletnie nie umiem poradzić sobie z ... serduszkiem w 3D. Ze zwykłym też...
Macie jakiś prosty, zrozumiały schemat? Gwiazdeczkę też chciałabym umieć zrobić... Totalna amatorka... --- Ostatnio edytowane 2017-11-15 11:54:13 przez gosława --- |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
gosława, ja robie na szydełku bez schematów - wszytko z głowy - nie potrafię czytać schematów ale umiem dobrze myśleć szydełkiem, to daje mi możliwość odwzorowania praktycznie każdej szydełkowej zabawki czy rzeczy, ale ogranicza w takich bardzo precyzyjnych pracach jjak np bieżniki czy serwetki. co prawda nie pałam do nich jakaś wielką miłością ale jednak czasem takie koronkowe wzory mogłyby mi sie przydać....
dziś popełniłam czapke na zamówienie - lisek, czapka podszyta futerkiem, a właćiwie to ocieplaną dresówką ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.