Świeżynek
![]() |
|
![]() Wiadomość skomentowana przez
Susanna
:
Ten wątek został przeniesiony z kategorii TECHNICZNIE O FORUM. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Drogie koleżanki drodzy koledzy,
mam chęć poznać osoby , które pokazałyby tutaj swoje ciążowe najlepsze ubrania ![]() Jestem w 4 miesiącu ciąży i tak sobie pomyślałam, żeby coś uszyć na większy brzuszek i lato.... nie znalazłam wcześniej wątku na temat ubrań ciążowych, stąd ten post. buziaki madzik32 |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mi się wydaje, że tworzenie wątku tematycznego poświęconego jednemu rodzajowi ubrań jest niezgodne z logiką wątków krawieckich poszczególnych osób. To tak jakby tworzyć osobny wątek dla spodni, płaszczy, firanek itd. Jakiś czas temu powstał wątek ubrań uszytych na podstawie wykrojów z Burdy i o ile się nie mylę, umarł śmiercią naturalną, bo był sprzeczny z przyjętą logiką wątków osobowych. Wątki osobowe, czyli wątki pokazujące dokonania poszczególnych uczestników forum.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Jeżeli komuś nie odpowiada mój wątek to lepiej się nie wysilać i nie zabierać głosu,
nie znalazłam nigdzie takiego wątku , bądź podobnego stąd ten temat. A jeżeli umrze to trudno zawsze Susi może całkowicie wykasować, ale myślę, że ubrania ciążowe także mogą mieć zastosowanie u osób z brzuchem czy innymi mankamentami figury.... Przykro mi i smutno, mam nadzieję, że się mylisz droga pani. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
myślę że kto coś ciążowego ma to pokaże, choćby dla inspiracji
ubrania ciążowe są kosmicznie drogie, często można wykorzystać ubrania nieciążowe... moje sukienki letnie- rodziłam w październiku - były kupowane w zwykłych sklepach, fason odcinany pod biustem ![]() POZDRAWIAM --- Ostatnio edytowane 2013-02-26 21:56:55 przez changela --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Ja myślę, że taki wątek zły nie jest. Faktycznie wątek o wykrojach z Burdy nie przyjął się ale tutaj jednak chodzi o coś innego - o konkretną grupę docelową. Tak samo jak było z wątkiem o ubraniach dla osób niepełnosprawnych. Generalnie przyjął się i osoba zainteresowała otrzymała kilka propozycji ubrań i porad. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Co prawda sukienka nie typowo ciążowa ale myślę, że nadawałaby się przez te zakładki na brzuchu. Na początku ciąży może maskować a potem ładnie podkreślać brzuszek.
Wykrój ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wszystko co ciazowe slubne i na chrzest potraja cene ;/ sukienki ciazowe to moga byc sukienki z ladnie ukladajacego sie materialu model litery A, zeby po prostu bylo miejsce n abrzuszek i zeby sukienka nie krepowala ruchow. A bedzie ja mozna nosic po ciazy i na inne okazje.
|
|
Stały Bywalec
|
|
Ponieważ temat ciąży też nie jest mi aktualnie obcy ![]() http://www.asos.com/Women/Maternity/Cat/pgecategory.aspx?cid=5813&via=top (wreszcie nie namiotowo!). A jak chcesz szyć to, w Burdzie z lutego 2012 jest kilka wykrojów (fajne spodnie - będę je szyć, ciekawa spódnica, bluzki i tuniki ok i arcynamiotowa sukienka ![]() ![]() Pozdrowienia dla przyszłej mamy!
![]() |
|
Ale ASOS ma ceny :/ masakros :/ ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.