13 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 >
Stara Gwardia
![]() |
|
no to zdasz nam potem relację..a nóż widelec będzie to strzał w 10 ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja też czekam na relację, chociaż podobnie jak Polla jakoś nie jestem przekonana do kleju w środku narzuty (szczególnie jak właścicielem ma być dziecko).
Przy większych formach i tak musisz zatrzymywać maszynę, żeby przesunąć kanapkę, a jeśli przy agrafkowaniu wiesz jak chcesz pikować to można wyciąganie agrafek ograniczyć do minimum. Nigdy nie próbowałam kanpkować szpilkami - już przy lamówce jestem pokłóta (jakbym się z młodym kotem bawiła), a przy całej narzucie to nie wiem jak bym wyglądała ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja chyba tylko raz spięłam szpilkami ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja agrafkuje bardzo gęsto więc jeśli ten klei okaże się warty czegokolwiek to będę bardzo zadowolona
![]() Zdam relację jak dojdzie ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Opinia o kleju w spray'u
![]() Już raczej nie wracam do agrafek ![]() ![]() Ale najpierw te złe właściwości: 1. Trzeba go użyć nieco więcej przy poliestrowym wypełniaczu. Bo mój jest taki... miękki i 'luźny'.. więc nie ma gładkiej powierzchni. Ale wszystko się pięknie trzyma, i faktycznie materiał nie jest sztywniejszy.. a przynajmniej nie na tyle by łatwo było to zauważyć... 2. Przez to, że trzeba więcej kleju użyć materiał czasami przesiąknie w niektórych miejscach i później się ma na palcach takie uczucie lepkości. Ale nie sklejanie palców czy coś! Osobiście uważam, że nawet dodaje przyczepności twoim palcom, żeby się nie ślizgały po materiale przy pikowaniu ![]() Ale jak ktoś nie lubi to trzeba odczekać jakieś 10-15 minut od klejenia do szycia i wtedy już wszystko suche i nie klejące. I to tyle ![]() Dobre: 1. Można odklejać elementy i przykładać po kilka razy i nadal się klei. Czyli jak nie równo coś ułożymy to nie ma strachu.. można zdjąć wartstwę i jeszcze raz wszystko ulokować tak jak być powinno ![]() 2. Nie trzeba jakoś mocno naciągać przy pikowaniu i obydwie strony są równomiernie złapane. Nie ma żadnych 'bąbli' na dole, warstwy są równomiernie uwypuklone. 3. zajmuje duuużo mniej czasu niż agrafkowanie! I nie ma strachu, że dolna strona się źle złapie. 4. Nie śmierdzi i nie unosi się w powietrzu (szybko opada). Więc nie ma obawy, że się człowiek nawdycha ![]() 5. Nie przylepia się do igły (na mojej nie było nic kompletnie po przepikowaniu całości). A co do gazet to można je kompletnie wyeliminować. Polecam spryskać środek zostawiając 10-15cm od krawędzi i nałożyć kolejną warstwę. Odginać później wierzch i pryskać klej pomiędzy nie - przyklepać, żeby klej załapał ![]() ![]() Jeśli chodzi o naklejanie aplikacji itd to rewela! Wystarczy jeden 'psik' i wszystko się ślicznie klei, można zaginać materiał i wywijać na wszystkie strony a aplikacja zostanie na miejscu ![]() Ogólnie to jestem zachwycona ![]() P.S Kupiłam puszkę 500ml za około 54zł. Ale jest WIEEELKA ![]() Załączam zdjęcie porównawcze ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-04-04 23:23:16 przez Martynior --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rzeczywiście brzmi zachęcająco. Mogłabym wtedy używać do kanapkowania stołu, a nie robić przemeblowania w sypialni, żeby mieć wystarczająco duży kawałek podłogi ![]() ![]() Ciekawa jestem tylko, jak długo ten klej trzyma, czy jeśli wena mi zdechnie i do pikowania wrócę po tygodniu od kanapkowania to czy będzie wciąż działał i jeszcze co się dzieje w praniu - rozumiem, że na materiale po przesiąknięciu nie zostawił żadnych plam. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Martynior super zakup jednym słowem- na temat tego właśnie konkretnego sprayu czytałam pieśni pochwalne na forum...w Pl chyba jest niedostępny ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
(Ikk - praca w dziale pikowanie
![]() Jak chcesz mogę zrobić test ![]() Pani na filmie mówiła, że kilka miesięcy spokojnie! A nawet jedna deklarowała, że kilka lat lub aż do prania będzie trzymał. Jak chcesz mogę coś przylepić i dać znać za tydzień czy jeszcze się trzyma razem? Tylko co mam skleić? Kanapkę, aplikację czy jedno i drugie? - daj znać ![]() Plam nie ma żadnych. Klej jest bezbarwny i w miarę bezzapachowy.
Nie ma sprawy. Zanoszę się z przyjazdem do Polski niedługo (okolice maja pewnie ![]() ![]()
na puszcze jeszcze jest zastosowanie do haftowania ![]() ![]() No i oczywiście pokazują narysowany wzór aplikacji na papierze, przyklejasz materiał, wycinasz, odklejasz papierową formę i przyklejasz ponownie (bez psikania) do kolejnego skrawka, z którego będziesz wycinać ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jednym słowem bardzo pomocne małe coś ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie ma kłopotu!
![]() Dam znać jak termin będzie ustalony i jeśli nie znajdziesz nigdzie w PL to przywiozę ![]() I tak - Bardzo pomocne małe coś ![]() Dzisiaj porobię aplikacje.. zobaczymy ile razy można przeklejeać papierową formę bez ponownego aplikowania kleju. |
13 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.