13 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
To szybciutko proszę się dzielić wiedzą
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No toż się podzieliłam:
![]() |
|
Aaa.... myślałam, że chodzi o ścieg zygzakowy ;P
Muszę koniecznie przyjżeć się tym rogom bo jakieś koślawe mi wychodzą :/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A wyrównałaś podkładkę przed doszywaniem lamówki? Na zdjęciu wygląda, że nie ale może to kwestia perspektywy. Ja staram się przyciąć tak, żeby kąty były proste i wtedy rogi wychodzą w miarę ok - chociaż nie zawsze, buuuuuuuuu ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ikk uprałaś narzutkę- ile teraz ma? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Skończyłam.. W miarę własnych możliwości.. Nie podoba mi się wykończenie i na 100% będę przyszywać prawą stronę ręcznie na drugiej podkładce! A i nie wiem czemu moja maszyna zaczęła "gubić" ścieg zygzakowy :/ chciałam ładnie wykończyć i co? I zaczęła wariować... Nie zauważyłam przepuszczania w ściegu prostym więc nie wiem co jest grane :/
Jakieś pomysły? Rogi wyrównałam przed wywinięciem i nadal są jakieś grube i nie układają się.. Czy powinnam ścinać rogi pod kątem przed wywinięciem lamówki? Nie widziałam nic takiego w tutkach... A może za gruby materiał na lamówkę wybrałam?? Sama już nie wiem... ![]() Będę musiała zdjęcia wkleić później bo z telefonu nie mam jak ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
zdjecia:
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() co do lamówki to nie jest tak źle...zastanawiam się czemu Ci tak te rogi wyszły i jedyne co mi przychodzi do głowy(po za złym skrojeniem podkładki)to może założenie lamówki na rogach nie pod kątem prostym ![]() ![]() ![]() ![]() pewnie jakbym zobaczyła jak to robisz to by się wyłapało o co chodzi ogólnie wyszło bardzo fajnie ![]() edit Martynior wrzucaj swoje prace do innego poddziału bo się bałagan robi ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-03-24 08:35:00 przez polla --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A mnie się wydaje, że po prostu za mało jest na rogach wdane. Tzn. lamówka jest za krótka po obwodzie.
To mówi ta, co patchworków nie szyje ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aniu masz rację bo właśnie jak się niedokładnie założy na rogach lamówkę(kąt) to się dzieją różne dziwne rzeczy ![]() ![]() poszukam w internecie porządnego tutka żeby wsio było widać ________________________________________________________
|
13 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.