13 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Wiem wiem, ale staram siępod kontem prostym i zaginam jak trzeba, i wszystko wydaje się równo a jak wywina to o :P
Już się przeniosłam z wątkiem a tutaj nizły oftop zrobiłyśmy ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A teraz cośw temacie (o dziwo
![]() Czy wypełniacz bawełniany jest bardziej miękki i skłonny do 'otulania' niż poliestrowy? Bo przyznam się, że ten co ja kupiłam - 2oz 100% poliester wydaje się dość sztywny ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() mam wkład bawełniany...w szafce...nabiera mocy...więc na razie nie mam porównania- bo chodzi Ci już o gotowy wyrób? jeżeli nie to bawełniany jest jak ...hmm flanelka milusi i...milusi dobra kończę bo zaczyna mnie głupawka brać..a robota czeka (mam dziś lenia- ale nigdzie go nie pogonie) ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aaaa.. widzisz.. bo moja się zachowuje trochę jak taki 'rzadszy' filc.. i dość sztywne moje podkładki wyszły. Spróbuję może na jakimś table runner'ze albo zrobię duży panel i przetnę na 4 poszewki lub coś.. żeby zobaczyć jak to się zachowuje
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
podkładki chyba mają być sztywne ? jak bardzo drobno przepikujesz np. w kratkę to dopiero będzie sztywne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No właśnie nie wiem o co chodzi, bo na blogu FreeMotionQuilting dziewczyna pikuje z wolnej ręki i to czasami bardzo drobniutko... a jak później pokazuje gotowy projekt to on się leje i wygląda milusio a nie sztywno :/
Więc to chyba jednak wszystko zależy od tego jaki da się wypełniacz... Np. mojego nie trzeba pikować gęsto żeby był sztywny ![]() Muszę kupić z metr jakiegoś bawełnianego i porównać... ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Chwilę mnie nie było a tu tyle się dzieje ![]() Polla, po upraniu narzuta miała 140 x 194, ale z kolei nie pamiętam ile miała przed (oczywiście zmierzyłam ale nie zapisałam). Martynior, ja też miałam problem z przepuszczaniem zygzaka, materiał którego użyłam do lamówki był dość sztywny (w dotyku i po dzwięku jaki wydaje kojarzy mi się z taftą) i pomogło użycie igły do jeansu. Co do Twojej lamówki to nie jest zła - ja też zawsze walczę z rogami i czasem ścinam "nadmiar" ociepliny. Generalnie staram się to robić jak w tutku, który podesłałam wcześniej i jakoś to działa. Wcześniej też probowałam według Jenny z Missouri i też nie było źle. A jeśli chodzi o ocieplinę, to rzeczywiście poliestrowa im gęściej pikowana tym sztywniejsza, niestety nie mam bawełnianej, żeby zrobić testy - czekam więc na Wasze testy. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wiesz co... przeglądałam sobie różne tutki itd i coraz częściej widzę te spray'e. I ludzie sobie chwalą, że wszystko ładnie i równo i nie trzeba co chwilę maszyny zatrzymywać, żeby szpilkę czy agrafkę wyjąć
![]() A Ty w końcu próbowałaś? --- Ostatnio edytowane 2013-04-03 22:50:02 przez Martynior --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie, nie próbowałam i chyba na razie nie będę - mnie odstrasza myśl że tam to coś klejącego będzie siedzieć w narzucie no niby do prania...ale jakoś tak nie wiem...
a Ciebie korci? ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zamówiłam sztuk 1
![]() Chyba za dużo mam czasu na e'Bay'a ![]() ![]() |
13 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.