33 strony: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A dla mnie to spam. I to z kancelarii prawnej - wstyd, doprawdy...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super.. a taka chciałam być uczynna i zaangażowana ![]() ![]() ________________________________________________________
Magdalena
http://sonata-na-miare.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Z kilku maszyn jakie były w domu [wykorzystywane przez męża] wzięłam Pfaff Hobby 382.
Moją pierwszą [wieki temu]był szafkowy Łucznik-szył tylko ściegi proste w przód i tył.I na niej nic nie wymyśliłam.Potem miałam Łucznika mamy-felerna.Ale na niej były początki. Potem mąż kupował w komisach co raz to inne bo wykorzystywał je do obszywania odzieży roboczej [łaty,guziki]. Psuły się bo intensywnym użytkowaniu i nie opłacało się ich naprawiać. Pfaff ocalał bo nie było pedała a on potrzebował innego jak pozostałe no i klienci już nie potrzebowali szycia.Ma jeszcze u siebie Singera i Asconę a ja zabrałam Pfaffa i jak na nowicjuszkę jestem z niej zadowolona.Dokupiłam pedał ,stopki [miał mechanizm do systemu Matic] i pozostanę z nią na dłużej, Tylko nigdzie nie ma żadnej informacji o niej |
|
Świeżynek
![]() |
|
![]() Już nie mam Pfaffa ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witaj!
Mam taka sama maszyna, calkiem nowa, przywiozlam ja z jednej z wycieczek do ZSRR pod koniec lat 80. Posiadam do niej instrukcje obslugi w jezyku rosyjskim, jezeli ci sie przyda moge skopiowac i przeslac mailem. pozdrawiam frelly |
|
Stara Gwardia
|
|
Co to znaczy padł?
Spalił się silnik czy coś pękło? Mam podobnego Pfaffa 422 ma tylko więcej ściegów ozdobnych a reszta to samo co u Ciebie. No i co zrobiłaś z regulatorem prędkości /pedałem/? ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
mąż rozebrał i okazało się,że ząbki [plastikowe] w przekładni [chyba] pod bębenkiem wyłamały się. Teraz jest u mechanika i może będzie dobrze.W razie niepowodzenia jest szansa na kupno tej części w serwisie Pfaffa. Ta maszyna to była "miłość od pierwszego szwu".
Mąż dał mi swoją którą sporadycznie używał do obszywania odzieży roboczej {Singer } i to była "nienawiść od pierwszego szwu". Zresztą coś się w niej przestawiło i nie szyje co mnie nie martwi.Od początku się nie lubiłyśmy w przeciwieństwie do Pfaffa. Pedał ? rozumiem,że masz problem .Ja swój musiałam dokupić bo normalne nie pasowały. Jak maszyna okaże się "niezdatna do użytku" to dam znać |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja mam pedał dobry ale w razie czegoś to bym wzięła w zapasie ![]() Mój Pfaff wymaga regulacji bo przepuszcza mi ściegi. Sama sobie rozregulowałam Przyszywając synowi łaty do jensów. Pomimo, że nie szalałam z prędkością szycia ale jednak było za grubo i chwytacz się przesunął. Też kocham ją miłością bezgraniczną a kupiłam od naszej forumowiczki na allegro. Od razu oczy mi się zaświeciły jak tylko ją zobaczyłam. Teraz szyję na Silverce. Muszę powiedzieć że też ![]() ![]() A Twoja na pewno zostanie naprawiona i jeszcze dłuuuugo ci posłuży ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Aktualnie posiadam Singera 4423 w sumie jestem względnie zadowolona. Jakość jest ok ale już bym pragnęła coś fajniejszego.
|
|
Stara Gwardia
|
|
No i wreszcie oddałam swojego Pfaffa 422 do regulacji bo przepuszczała ścieg a Singerkę 833 do naprawy.
Trochę się niepokoję bo nie wiem co ten mechanik potrafi. Wszystko okaże się w praniu. Jak dobrze się sprawi, to dam mu jeszcze staruszkę Gritznerkę do regulacji. ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
33 strony: « < 10 11 12 13 14 15 16 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.