Stara Gwardia
![]() |
|
Bo młode jesteście i nie pamiętacie czasów jak pracownicy kolei chodzili w pracy po torach w takich pomarańczowych ubrankach
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
No to nas Marzenko "zastrzeliłaś". Faktycznie nie pamietam i w życiu nie widziałam kolejarza ubranego na pomarańczowo ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aaaa widzisz a ja pamiętam jak jeździłam do szkoły pociągiem parę przystanków ale zawsze to dojazd.I pracownicy na torach mieli takie wsiekle pomarańczowe kamizelki ,żeby ich było widać z daleka.No i tak mi już zostało ,że jak pomarańczowy kolor to kolejarski.Przepraszam kolejarzy
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aaaaa to o to biega ![]() pomarańczowe kamizelki nadal mają przynajmniej w moim mieście pracownicy techniczni tramwajów,kolei również ekipa sprzątająca ulice. Ale kolor owszem owszem ,lubię pomarańcz. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Majty muszą być ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
ja kostium jedynie na szydełku zrobiłam kiedyś tam- nawet nie wiem, czy jeszcze gdzieś jest. Ale ciekawie byłoby uszyć....
kusicie... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Takie pomarańczowe kamizelki dalej są noszone przez pracowników kolei, a przynajmniej w moim mieście rodzinnym
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świetny wątek, spróbuję go odświeżyć
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jestem świeżo po weselu (nie swoim
![]() ... i dla Babci to idealna będzie sukienka wąska z rękawkiem i do tego żakiecik, np. w kroju chanel - kolor: odcienie niebieskiego będą idealne. Mamy Pań Młodych to samo, ale zwykle widzę, że zestaw z jasnego eleganckiego żakardu (nawet białego, ale nie śnieżnobiałego) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję serdecznie za podpowiedź. A czy taki odcień - bardziej chaber niż niebieski - wchodzi w grę? Jeśli tak, to chyba jakaś intuicja się we mnie odezwała. Taki właśnie materiał kupiłam i myślałam dokładnie o takim zestawie o jakim mówisz. Co prawda nie wiem jak sobie z tym cocochanelem poradzę bo wszywanie podszewki to moja słaba strona, ale się postaram
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.