43 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »
Pogromca spamerów
![]() |
|
to sa jedne z najlepszych maszyn jakie lucznik wyprodukowal
moim zdaniem ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzien dobry
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moim zdaniem w ogóle nie warto kupować Łucznika w tym przedziale cenowym. ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Też tak twierdzę jak Matrioszka ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Łucznik 834 to maszyna do szycia "lekkiego"( przeszycie dwóch-trzech warstw jeansu jest możliwe: powoli i raczej przez osobę już z doświadczeniem).To były przyzwoite jakościowo maszyny.Jest dosyć łatwa w obsłudze dla osoby początkującej.Przed przystąpieniem do szycia przeczytaj instrukcje obsługi ,to ułatwi Ci dalszą pracę na niej ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Łucznik się teraz strasznie skiepścił! Sprzedano prawo do używania marki (nazwy) i teraz pod tym szyldem sprzedaje się rozklekotane maszyny produkowane i składane w Chinach. Znam wiele osób, które skuszone niską ceną kupują Łuczniki a potem ręce załamują i szukają pomocy. Ale nie ma jak im pomóc bo te maszyny sa straszne.
Znajomy mechanik od maszyn (mamy takiego 1 pana w naszej grupie szyciowej Szczecin Szyje, który przyjeżdża na telefon i wszystkie maszyny nam super naprawia) mówi, że to złom z którym nie da się niczego zrobić. Jedyna dobra maszyna Łucznika to Helena 2060 http://longredthread.wordpress.com/2013/04/09/lucznik-helena-2060-recenzja/ robi śliczne dziurki na guziki i bardzo ładne ściegi dekoracyjne. No ale kosztuje prawie 2000zł więc łaski nie robi. Sama wygrałam ją w konkursie. Inna kwestia to stare prlowskie Łuczniki. Moja mama ma takigo 40-latka, dalej na chodzie i nigdy nie był serwisowany. Jest niezniszczalny jak Superman ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja bym już nie kupił łucznika,no chyba,że te stare, metalowe, ale na szczęście mam maszynę Meinster, która szyje po prostu super,jestem zadowolony mimo że na początku miałem z nią drobne kłopoty.Teraz szyje super i to 90% materiałów, bluzki dzianinowe też już na niej zszywałem ściegami a'la owerlockowymi.Choć i tak przymierzam się do kupna nowej maszyny, tym razem owerlocka ![]() PS witam wszystkich po mojej długiej nieobecności ![]() ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Mój Łucznik Kinga oprócz tego, że ładnie wygląda chyba do niczego się nie nadaje. Furkocze niemiłosiernie a kiesy próbuję trochę szybciej niż zwykle przeszyć prosty kawałek materiału (przyciskam pedał zasilania mocniej) to nić się zrywa i po zabawie. Chyba czas zacząć odkładać na coś bardziej solidnego. Nigdy więcej Łucznika, grrr.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
na drugi raz nei kupuj chinskiego lucznika, tylko kup stary porzadny model, ktory bedzie Ci sluzyl latami, ma mocne czesci itd, teraz wszystko jest robione w chinach i od lat wiadomo ze Lucznik dawno nie jest polski przeciez. Jest takie madre powiedzenie, "nie stać mnie na tanie" i to prawda, kupisz jakis sprzet tani, zeby zaoszczedzic a potem musisz wydac drugi raz.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Zobaczyłam cenę tego Łucznika i wcale nie jest taki tani bo 400 zł to nie przelewki. A te pstrokate kółka na nim to służą chyba do hipnozy żebyśmy nie zauważyli jaki to szmelc nam wciskają. ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
43 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.