11 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Stara Gwardia
|
|
Dzisiaj otrzymałam kolejne materiały zamówione u allegrowicza BAHbKA_u_MAHbKA. Zamówiłam tkaniny batystowe - kurcze o wiele ładniejsze niż na zdjęciach w aukcji (mam nr. 2,3 i 6), śliczny szyfon - na zdjęciu aukcji wyglądał na czarny w rzeczywistości jest brązowy - ale w zupełnosci mi to nie przeszkadza, dzianinki dwie i kupon cudnej bawełny. Sorki ale musiałam się pochwalić
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sallma, o nie - widzę, że się pojawiły nowe wzory, a ja zdążyłam może 5 metrów z 30 przerobić, a już mnie kusi na następne zakupy. A sio, nie mogę! Ale jeny, piękne bawełenki... A jak z jakością batystów - bardzo są przezroczyste i wymagające podszewki? Uwielbiam batystowe sukienki, zawsze szyję je z podszewką z niewzorzystego batystu
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Batyst raczej zawsze jest przezroczysty i wymaga podszewki? Tak poza tym dołączam do jego fanek, odkąd mam moją nową spódnicę ![]() U sprzedawcy BAHbKA_u_MAHbKA kupowałam kiedy miał jeszcze inny nick. ;D kupiłam różową etaminę, jakiś szyfon, białą bawełnę w groszki i żakard na poszewki. Wszystkie tkaniny były ok, ale mam jednak opory przed powtarzaniem zakupów ze względu na podejście do klienta... :/ ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
ja ostatnio kupiłam 14 metrów a zużyłam 4
![]() ![]() ![]() a bawełenki batystowe które zamówiłam sa prześwitujące, jedna taka w fioletowe kolka jest najmniej prześwitująca wiec moze nada sie na cos bez podszewki. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aire - teoretycznie tak, ale w dwóch hurtowniach kupiłam kiedyś batyst bawełniany, który nie był tak prześwitujący, więc nie wymagał podszewki. Oczywiście - hurtownia mogła się pomylić, a ja się kompletnie nie znam na rozpoznawaniu tkanin, więc nie wiem czy to nie była pomyłka. A różne moje batysty różnią się stopniem prześwitywania, a zwłaszcza wzorzyste nie potrzebują często podszewek. Batyst uwielbiam, zwłaszcza bawełniany, a kupić stacjonarnie mogę jedynie w okolicach lata
![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Rzeczywiście - piękne tkaniny...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Aire ja nie narzekam - bo jak do tej pory na 2 zamówienia jakie składałam to nie potrzebowałam specjalnego kontaktu ze sprzedającym. Zamawiałam, wysyłałam info jakie dokładnie tkaniny chce i otrzymywałam przesyłkę. Właściwie to nawet mogłabym pochwalić sprzedającego za to ze mimo ze ma zaznaczone w aukcjach ze wysyłka realizowana jest tylko na adres z allegro to wysłał mi na inny adres bez specjalnych próśb - wypełniłam tak a nóż się uda - bo wole dostawy do pracy ze względu na to ze kurier zazwyczaj dostarcza paczki od południa a wtedy nikogo w domu nie ma.
Minus jest taki ze później w pracy ciężko usiedzieć jak się obejrzy materiały ![]() Dodam jeszcze apropos krótszych kawałków materiału niż zamówione - wszystkie tkaniny pomierzyłam i każdej tkaniny było więcej o min 8 do 15 cm. Tylko kupon materiału był takiego wymiaru jak podany + ok3cm --- Ostatnio edytowane 2011-05-20 08:44:36 przez sallma --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Jak ktoś ma ochotę na zakup tanich materiałów od użytkownika BAHbKA_u_MAHbKA to nalezy się spieszyć - w aukcjach jest taka informacja:
"Szanowni klienci! Z przyczyny wyczerpania w tym roku limitu ryczaltowego kończe pracę w Allegro za 2 tygodnie. Aukcji wystawiam ostatni raz. Wpłaty za wylicytowany towar można dokonać najpóżniej 15 lipca." no i teraz mam zgryz bo mam pełną półkę materiałów a dokupiłabym jeszcze troche... ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Oj, przecież tkanina jeść nie woła ;D ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Aire przekonałaś mnie!!
![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-28 12:54:36 przez sallma --- |
11 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.