23 strony: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
juz gdzies czytalam, ze burdy z lat 90-tych sa lepsze, ale zadnej sobie nie kupilam, bo nie podobaja mi sie prezentowane w nich ciuchy, wiec i tak niczego bym z nich nie uszyla... A w czym sa one lepsze? ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tak czy siak, ZK umarł chyba śmiercią naturalną.
Z jednego forum mnie przez ZK wyrzucili, ale jakoś nie widzę, żeby ktokolwiek się chwalił uszytymi z ZK rzeczami. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Właśnie szyję spodnie ze ZK - jak uszyję to się pochwalę.
Swoje złotokrojowe uszytki prezentuję w moim wątku i na blogu - także zapraszam. Najnowszy zeszyt z wykrojami przypadł mi do gustu, czekam aż się zniżka uaktywni i kupuję ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
ja też uszyłam ze ZK garsoneczkę z wełny parzonej ( w końcu muszę zrobić dobre fotki moich uszytków)
podchodziłam do ZK jak do jeża, miałam go, ale bałam się z niego szyć, wełenka leżała od zeszłej zimy, bałam się ją popsuć. W końcu powiedziałam sobie co będzie, to będzie, zrobiłam formę, pomierzyłam ją i uszyłam garsonkę, i byłam naprawdę zaskoczona, że marynarka na mnie pasuje i dobrze leży ![]() nie wyszedł mi jedynie kołnierz, moim zdaniem powinien być większy, wieczorem zeskanuję projekt i wrzucę fotkę garsonki, to może mi poradzicie jak to poprawić, |
|
Administrator
![]() |
|
Pokaż foto ![]() Kurcze u mnie początki też były "trudne" ![]() ![]() Zamówiłam najnowszy kwartalnik ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
oto i moja garsonka z wełenki parzonej, do której szycia zabierałam się prawie rok, bo bałam się popsuć materiał. Jeszcze nie obszyłam dziurek, bo teraz mam obawy aby nie popsuć garsonki
![]() ![]() ![]() ![]() garsonka fajnie leży, na zdjęciu wyszły jakieś wypukłości na ramionach, ale ramiona i rękawy dobrze się układają, nie wyszedł mi kołnierz, zrobiłam wykrój według formy i moim zdaniem jest za mały, |
|
Administrator
![]() |
|
Prześliczna jest! I kolorek taki sam jak na modelu ZK. Hmm kołnierz jak dla mnie jest OK. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no śliczny ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
mam wrażenie , że kołnierz w projekcie może być na stójce ewentualnie dla uzyskania identycznego efektu z projektu powinien byc troche większy. Ale efekt twoje szycia bardzo ładny
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Świetna ta garsonka! Elegancko wygląda ![]() A moje spodnie z zeszłego roku gdzieś leżą i nie mogę się zebrać za sfotografowanie ![]() Ale też jestem z nich zadowolona. Kilka projektów też leży, bo się zatildowałam i jeszcze do pracy nowej się przyuczam ![]() ________________________________________________________
|
23 strony: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.