21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Kasiu, pewnie doświadczasz czegoś podobnego, co mnie dotknęło w Irlandii...
Nie to miejsce, inny układ przestrzenny, nie oswojone kąty... U mnie jeszcze były nie moje, nieodpowiednie do moich potrzeb meble... Okazało się, że szycie potrzebuje otoczki, której mi "tam" brakowało... I też dużo robiłam na drutach i szydełku, bo do tego wystarczy wygodne miejsce pod czterema literami ![]() ![]() Nie stresuj się sukienką. Daj sobie czas. Serwetkowanie to też cudne zajęcie ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Aniu to chyba dokładnie to... jest dokładnie tak jak piszesz.
W domu rozkładałam sie przy stole w salonie i było super - tutaj jakoś mi nie pasi, otoczenie inne, maszyna inna... Ogólnie to mam wolny pokój w którym mogłabym się spokojnie rozłożyć, na razie jest tam małe biurko - na maszynę starczy, może spróbuje tam sobie zrobić kącik, może się przyjmie ![]() Troche mi ulżyło po Twoim poście, dzięki Aniu ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Serwetka piękna!!! Ja też tak mam ,że sobie skaczę raz szydełko, raz druty innym razem maszyna.Kiedyś się stresowałam ,że nie mogę znaleźć sobie jednego zajęcia , ale później okazywało się ,że jak już za czymś zatęskniłam to była jeszcze lepsza wena twórcza. Szydełkuj więc sobie spokojnie i się nie stresuj, bo robisz piękne dzierganki!!! ________________________________________________________
Elwira |
|
Administrator
![]() |
|
Cudowna serwetka!! Małe dzieło sztuki - chylę czoła bo ja nie potrafię "załapać" o co biega w tym całym szydełku ![]() Kasiu Ania ma rację - jeszcze się nie oswoiłaś, jeszcze nie traktujesz tego miejsca jako swoje. Strasznie mi przykro bo masz takie możliwości zakupu tkanin i wszelkich dodatków o których my tutaj możemy tylko pomarzyć ![]() Niemniej może spróbuj stopniowo urządzać sobie kącik, jakoś go tak przestrzennie zaprojektuj i w końcu coś w Tobie pęknie i popędzisz do maszyny ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Sus - nawet nie wiesz jakie ja mam wyrzuty sumienia z tego powodu
![]() ![]()
Kurcze no mamy mieszkanie 2 razy wieksze niz w PL, wiec miejsca sporo - nie musi byc nawet kacik, bo mam praktycznie 2 pokoje wolne ![]() ![]() Pierwotnie plan byl taki ze kupimy do tego pokoju jakis tani duzy stol z ikei, ale skoro nie szyje to szkoda wydawac pieniadze, i tak mam wyrzuty sumienia przez nieuzywana maszyne.... Poczekamy, zobaczymy - na razie sie nie spinam ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tez miałam takie etapy - kupimy stół i krzesła /bo w salonie była ława i zestaw 3-2-1, miejsca byłoby wystarczająco np. na dwie sofki z ławą pośrodku, a w "zatoczce" pod oknem spokojnie wylądowałby stół i krzesła, ale gdy pomyślałam o uzgadnianiu z właścicielem mieszkania kwestii i finansowych /bo kto miałby za to zapłacić? Czy zabrałabym moje meble do Polski? Czy transport by się opłacił itp./ i organizacyjnych /kto ma zapłacić za wywóz nie moich mebli z mieszkania i czy w ogóle właściciel zgodziłby się na zmiany/ - to mi się odechciało...
No i szyłam kątem w sypialni i wkurzało mnie to. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
To musi być strasznie frustrujące :/ ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kasiu kobieta stworzona jest do wielu celów. ![]() Twoja pasja nadal w Tobie tkwi tylko zmieniła się forma jej uzewnętrznienia... Szydełkujesz i to JAK!!! ![]() Nadejdzie chwila,że zatęsknisz za maszyną, więc nie stresuj się,spełniaj się w tej twórczości,która akurat w tym momencie Cię satysfakcjonuje. Tylko proszę załóż bloga lub choćby jakiś album,gdzie umieścisz wszystkie swoje dzieła... dokumentacja jest ważna ![]() Skąd czerpiesz pomysły na serwetki i inne szydełkowe wzorki? Pozdrawiam serdecznie ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Hehe
![]() Asiu wzory jak na razie biore z chomika, na PW moge podac nicka, porażające bogactwo wzorów ![]() A co do albumu - to ten wątek jest moim albumem ![]() Pozdrowionka gorące ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-04-14 15:24:41 przez sallma --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Oj troche czasu minęło żeby moja wena odtajała...
![]() ![]() ![]() Jak się okazało kopem do weny było dostanie pracy i kupno Play Station 3 dla męża ![]() ![]() ![]() ![]() W weekend wybrałam sie do sklepu z tkaninami i poprostu dreszcz przeszył moje ciało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po powrocie do domu od razu skroiłam bluzkę z wykroju papavero, i już bym szyła ale nici mi zabrakło, fizeliny też mi się ostał już tylko kawałeczek, więc stwierdziłam że trzeba znaleźć pasmanterię! Wiadomo - wujek google gotów do pomocy... Tiaa.... tylko jak jak jest pasmanteria po angielsku, ale w końcu się udało wygooglać info o haberdashery, więc wczoraj korzystając z tego że miałam auto bo jechałam do lekarza to wybrałam się też do centrum (co też jest moim powodem do dumy bo w Kuala Lumpur łatwo się nie jeździ: korki, bezmyślni kierowcy i pojawiające się z nikąd motorki z kamikadze na siedzeniach) I udało mi się dotrzeć do pasmanterii! I nastepnym razem też wezmę aparat... na razie dołączę jedno zdjęcie z internetu. Ogólnie pasmanteria ma 2 piętra i jest w niej wszystko!! gazyliard tasiemek, wstążeczek, aplikacji, wielkie szuflady nici do maszyn do overlockow, suwaki - wszystko w KAŻDYM kolorze i wymiarze, czesci do maszyn, krzywiki krawieckie, miliard guzików, lamówek, filc we wszystkich kolorach i różnych wzorach, a nawet powycinany w kwiatki, listki itd, a nawet rzeczy do robienia kartek i innych rękodzieł - i wszytko tanie! No nic ale przyszłam po fizeline i nici pasujące do nowo zakupionych tkanin - miałam próbki materiałów. No więc fizelina... hmmm... jak to jest po angielsku... ![]() ![]() ![]() ![]() Więc teraz nic tylko siadać do maszyny i szyć! ![]() ![]() ![]() Wiem - rozpisałam się masakrycznie, ale musiałam siętym podzielić z kimś kto rozumie moją radość ![]() |
21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.