10 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Świeżynek
![]() |
|
no ale moze powie mi ktos jakie rodzaje pasmanteri uzywamy w krawiectwie damski?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam uprzejmie ![]() Jeszcze się nie przedstawiałam a dołączyłam do forum dlatego, ponieważ mam chęć na "come back" ![]() ![]() Trzymam kciuki, Powodzenia ![]() Pozdrawiam Monika ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Gdyby ktoś mnie o to zapytał, to pewnie stwierdziłabym, że stacjonarne i internetowe :P Inny podział: moja i zarządzana przez inne osoby. Zielonego pojęcia nie mam o co chodzi twórcy pytania. Idę o zakład, że nawet właściciele pasmanterii nie mają pojęcia o jakichś rozróżnieniach.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
boze ten egazmin doprowadzi mnie do szlu naprawde nie wiem czy go zdam jak malo kto zna odpowiedzi na te durnowate pytania. ale dzikuje z gory osoba ktore choc troche probowaly mi pomoc
|
|
Świeżynek
![]() |
|
ale jezeli ktos wie odowiedz na to pytanie to bardzo prosze o pomoc
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wątpię, żeby oczekiwano odpowiedzi, które nie padły wcześniej podczas wykładów czy innych zajęć.
Przecież każdy egzamin jest poprzedzony jakimś kursem... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
tylko mnie w szkole nie uczyli np o rasach owiec i z jakiej owcy jest jaka welna bylo ogolnie o welnie ze jest z owiec i tyle a nie z jakiej rasy jaka welna takze bys sie z ania nie zgodzila
|
|
Świeżynek
![]() |
|
ze mnie tak niby pod tym katem uczyli
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czytam ten wątek i mam takie spostrzeżenie...że w tym egzaminie nie chodzi o jakas szczegółowa znajomość zagadnienia lecz tylko o ogólne pojęcie zdającego.
W związku z tym nasuwa mi się podpowiedż,że w krawiectwie damskim używa się pasmanterii twardej i miękkiej P.miekka to m.in. włóczki, nici, ozdobne sznury,taśmy,lamówki,gumy , zamki,wszywki,poduszki itp. P.twarda to m.in. haftki,zatrzaski,koraliki,cekiny,napy,guziki Taką odpowiedź sobie wyobrażam jako laik Wybaczcie jeśli wyszło,że się wymądrzam ale czgoż mozna wymagać w tej kwestii więcej,tym bardziej,że podobny temat nie był przedmiotem nauki? Chodzi więc o ogólna znajomość zagadnienia o logiczne powiązanie praktyki z teorią. Czy nie mam racji? ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja też obserwuję ten wątek, w zawód mam wpisane pomaganie ale w tym przypadku nie wiem jak pomóc, ażeby nie zaszkodzić właśnie...Tu nie chodzi o wymądrzanie, a być może o takie odpowiedzi chodzi jakie podała Kora... Myślę jednak, że jeśli pytania zostały postawione to nie mogą być wyssane z palca, coś na zajęciach o tym musiało być,( może w materiałach, w książkach no nie wiem)...-ale- być może nasza wiedza nie koniecznie właściwie będzie się do nich odnosić... wiadomości wymagane na egzaminie dotyczą przecież materiału uczonego w danej szkole...???
pozdrawiam ![]() ________________________________________________________
|
10 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Wątek jest zablokowany.