10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Stara Gwardia
![]() |
|
oj zdziwiłabyś się, można :P,
Ja zrobilam tak w torebce , po 4 godzinach recznego zszywania!, załamalam sie ale pomodzilam i jakos to zakryłam ![]() Nie martw sie kazdy może sie zagapić ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Można,można nie zauważyć,sama jesteś przykładem.
I ja też. Szyłam w sobote spódnicę z godetami z czarnej dzianiny angorowej i co? Jeden z godetów wszyłam na lewą stronę. Na swoje usprawiedliwienie mam to,że tkanina pokryta jest cieniutkim 'meszkiem' w kolorze białym a może szarym? Jakimś takim i dopiero przy świetle dziennym i po dokładnym przyjrzeniu się widać inny splot tej dzianiny po lewej i inny po prawej. Pomyślałam sobie po co mi było to szycie tej grubej-ciepłej spódnicy? Czy nie mogłam poczekac do jesieni? Ano nie,bo szyłam te fioletową to chciałam zakonczyc szycie identycznego modelu. Oczywioście nie prułam tylko obydwa odcięłam łącznie z obrzuconymi juz brzegami i ponownie wszyłam odrobinę mniejsze godety ![]() Spokojnie Manuskrypcie,spokojnie... nikt nie jest doskonały choć często marzy nam sie taki stan... ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Manuskrypcie nie przejmuj się! Wiesz co kiedyś zrobiłam :> Skroiłam spodnie ze SZTRUKSU: przednie nogawki odwrotnie do tylnych i po zszyciu (że się wcześniej nie zorientowałam!!!) wyszła piękna i bardzo wyraźna różnica odcieni. Przód był skrojony z włosem a tył pod włos. Masakra ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ha ha ha przypomniało mi się czytając wasze wpadki jak przyszyłam ...nikt mnie nie przebije...dekolt do ...RAMIENIA
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Haha koleżanka zrobiła coś podobnego na egzaminie praktycznym po 4 latach nauki krawiectwa ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dobre, ha, ha z ramieniem przyszytym do dekoltu i z tą lewą stroną w bluzce.
Kto nie szyje, nie wie, o czym mowa. Ja zrobiłam raz wykrój takiej fajnej sukienki z Burdy i miałam 2 kawałki-resztki materiału i okazało się, że wykroiłam na biuście 2 części na prawą stronę a zabrakło mi na lewą, bo materiał nie złożyłam prawą stroną do środka, tylko dwa kawałki położyłam po prostuna siebie. I tak ją uszyłam-na próbę.Zalu nie było, tylko niedaje się do noszenia. W tamtym roku uszyłam taką fajną sukienkę w stylu safarii, bez problemów całe szycie, ale na końcu musiałam przyszyć 2 szlufki po bokach w pasie. Oczywiście, ze szlufakami zeszyłam spódnicę razem, ale nic to-nawet się nie zdenerwowałam tak mi sie podobała, sprułam, przyszyłam jeszcze raz....i znów przyszyłam w to samo miejsce! Zaklnęłam, sprułam, przyszyłam jeszcze raz...i chyba nie muszę pisać, co było dalej. Trzy razy szyłam i prułam, za czwartym razem się udało. Ale czekała mnie jeszcze druga strona...Chyba diabeł mieszał ogonem, jak mawiała moja babcia. Cos mam ostatnio lenia na szycie, chyba przez ten maj. Jak mi minie, to zrobię zdjecia i pokazę sukienke, bo fajna jest. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja jak już ktoś wcześniej wspomniał nie znoszę jak muszę coś uszyć w pośpiechu, przez coś takiego okaleczyłabym własnego męża ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oj, mogłaś narobic szkód męzowi,a raczej sobie...haha ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Oj Magdo to się mogło źle skończyć ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Biedaczek i wcale się nie śmieję ...
![]() |
10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.